AYVALIK KOOPERATİFLEŞİYOR

Ayvalık Belediyesi üreten kesimi kooperatif çatısı altında toplayacak bir projeye hazırlanıyor. İlk olarak geniş katılımlı bir seminer düzenleyecek olan belediye, kent halkının da katılımının önemine dikkat çekiyor. 12 Mayıs Pazar günü saat 13.00’da Orhan Peker Sanat Galerisi’nde düzenlenecek seminere Genç İşi Kooperatif’ten Mehmet Kuzu konuşmacı olarak katılacak
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in çabaları ile başlatılan çalışmada kentte üretilen tüm ürünlerin kooperatifler aracılığı ile değerlendirilmesi planlanıyor. Başkan Ergin, “Kooperatif Belediyecilik çalışmamız kent ekonomisine katkı sunarken Kentimizde üretilen tarımsal ürünlerin en iyi şekilde değerlenmesini sağlayacaktır. Kooperatif çatısı altında birleşerek hem üretime destek sunacağız. Ayvalık Belediyesi olarak bu çalışmanın ilk adımlarını yine kent halkı ile birlikte atmak istiyoruz” dedi. Ayvalık’ta üreteci ile tüketiciyi en uygun koşullarda buluşturmayı da hedefleyen çalışma aynı zamanda sosyal kooperatif çalışmalarını da içinde barındırıyor.
“Ayvalık zeytin ve zeytinyağı ile anılan bir kenttir. Bunun yanında başka tarım ürünlerimiz de vardır. Köylerde bamya üreticilerinin bir araya getirilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi yine kooperatifler ile mümkün olacaktır” diyen Mesut Ergin 12 Mayıs Pazar günü yapılacak toplantıya tüm kent halkını beklediklerini belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu