YOL ARKADAŞINIZ KİTAPLAR OLSUN

BENGİ Projesi kapsamında Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ile birlikte kitap okuma etkinliklerine katılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Zeytinli Naim Süleymanoğlu İlkokulu’nu ziyaret eden Kaymakam Sırmalı idareci, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek 20 dakika kitap okuma etkinliğine katıldı.

Etkinliğin akabinde öğrencilerle sohbet eden Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Valimiz Ersin Yazıcı’nın öncülüğünde başlattıılan BENGİ projesi kapsamında ilimizde ve ilçemizde  tüm okullarda  haftada 2 gün 20 dakika olmak üzere okuma etkinliklerinin yapıldığını ve bu etkinliklerde zaman buldukça yer almak  istediğini belirtti.

Öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbette, eğitimin önemini vurgulayan Kaymakam Sırmalı kitap okumanın insan hayatındaki önemine değindi. “Sevgili öğrenciler, sizlerle birlikte gerçekleştirdiğimiz kitap okuma etkinliklerine katılmamızdaki amaç; sizlere küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek, iletişim ve sosyal becerilerinizi destekleyerek, gelişiminize katkı sağlamak, gelecekte hedeflerinize ulaşabilmeniz için sizlere en iyi arkadaşların kitaplar olabileceğini öğretmektir. Bu nedenle geleceğe giden yolda, arkadaşlarınız kitaplar olsun’’ dedi.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, “Değerli öğrenciler, kitap okumak ufkunuzu genişletir, sınav başarınızı, okuduğunuzu anlama kapasitenizi artırır. Sınavlarda başarılı olan birçok öğrenci, başarısını çok kitap okumaya borçludur, okumayı alışkanlık haline getirelim.” dedi.

Öğrencilerle sohbetin ardından, okul yöneticileriyle birlikte öğretmenler odasına geçilerek,  okulun eğitim öğretim durumu hakkında bilgi alındı ve BENGİ Projesinin okulda yürütülmesi ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu