UĞUR MUMCU EDREMİT’TE ADININ VERİLDİĞİ YERLERDE ANILDI

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölümünün 24. yıl dönümünde Edremit’in Akçay ve Altınoluk Mahallesi’nde adının verildiği parklarda düzenlenen etkinlikler ile anıldı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun bombalı saldırı sonucu katledişinin 24. yıldönümü nedeniyle Edremit ilçesinde anma törenleri düzenlendi. İlk etkinlik Akçay Mahallesi’nde Mumcu’nun adının verildiği ve büstünün de bulunduğu parkta gerçekleştirildi. CHP Edremit İlçe Başkanlığı tarafından Uğur Mumcu Anıtına çelenk konuldu. Mustafa Kemal Atatürk, Uğur Mumcu ve şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra bir konuşma yapan CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, 24 yıl önce 24 Ocak 1993 günü bombalı bir saldırı sonucu kaybeden Uğur Mumcu’yu 24.ölüm yıldönümünde rahmetle andıklarını, onu katleden karanlık zihniyeti kınadıklarını ifade etti. Ardından Anadolu Kadın Hareketi Başkanı Birsen Temir tarafından bir konuşma yapıldı. Katılımcılar tarafından Uğur Mumcu için yazılan “Uğurlar Olsun” türküsü söyledi. Törene katılan Belediye Başkan Vekili Ahmet Özkoca, CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel ve vatandaşlar tarafından Uğur Mumcu anıtına karanfillerin bırakılması ile Akçay Mahallesi’ndeki anma programı sona erdi.

Uğur Mumcu için Edremit’teki ikinci tören Altınoluk Mahallesi’nde ünlü yazarın adının verildiği cadde üzerinde bulunan anıtı önünde düzenlendi. Altınoluk Mahallesi Demokrasi Platformu tarafından hazırlanan programda ilk olarak saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Altınoluk Demokrasi Platformu tarafından bir basın açıklaması okundu. Konuşmaların ardından katılımcılar Uğur Mumcu’nun anıtına karanfiller bıraktılar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu