TÜRÇEV 10. YEREL MAVİ BAYRAK SORUMLUSU SEMİNERİ EDREMİT’TE BAŞLADI

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı  (TÜRÇEV) 10. Yerel Mavi Bayrak Sorumluları eğitim semineri 14-16 Aralık 2016 tarihleri arasında Edremit ilçesinde gerçekleştiriliyor. Seminerin açılışına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Erol Güngör ve Türkiye Yerel Mavi Bayrak Sorumluları katıldı.

 

Edremit’in Güre Mahallesi’ndeki Adrina Otel’de 14-16 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Çevre Eğitim Vakfı  (TÜRÇEV) 10. Yerel Mavi Bayrak Sorumluları eğitim semineri Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Erol Güngör’ün de katıldığı açılış ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan TÜRÇEV Yönetimi Kurulu Üyesi Erol Güngör, TÜRÇEV olarak Mavi Bayrak’ı Dünya sıralamasına çıkarmak için çalışıldığını belirterek “Mavi Bayrak’ın kaliteli hale gelmesi için bundan böyle tüm gücümüzle çalışıyoruz. Mavi Bayrak’ı zor veriyoruz, kolay alıyoruz” dedi.

Dünya’da Mavi Bayrak sıralamasında ikinci durumda olan ülkemizde,  her yıl kurum ve kuruluşlarda Mavi Bayrak görevlilerine eğitim semineri verilmekte olduğunu dile getiren TÜRÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Güngör  “Ülkemizde Mavi Bayrak Programını destekleyen kurumların başında gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerinin de seminerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. 17 kıyı ilimizdeki 25 belediyemizi temsil eden 100’ün üzerinde yerel sorumluya, üç gün sürecek eğitimin sonunda Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Eğitim Sertifikası verilecek ve kurumu adına yöresinde bu görevi yürütmeye hak kazanacaktır. 1993 yılından bu yana uygulanmakta olan Mavi Bayrak Programı kapsamında 2016 yılı itibariyle 444 plaj ve 21 marina, 12 yat limanı mavi bayrak ödülüne hak kazanmıştır. Ödüllü plaj sayısı ile Türkiye bu yıl 50 ülke arasında Dünyada ikinci olarak ülkemiz tanıtımına önemli bir katkı sağlamıştır. Plaj ve marina toplamında dünyadaki toplam Mavi Bayrak ödülünün yaklaşık % 11 ‘i ülkemizde dalgalanmaktadır” diye konuştu.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da yaptığı konuşmada turizm kenti olan Edremit’te sahillerin temiz denizin sembolü olan Mavi Bayrak standartlarında olması için çaba sarf ettiklerini ifade ederek “Temiz bir denizden, faydalanmak her yurttaşımızın en doğal hakkından bir tanesidir. Bizler yerel yöneticiler olarak vatandaşlarımıza bunu sağlamakla mükellefiz. Altyapı çalışmalarından kumsalların temiz tutulmasına kadar birçok alanda çalışmaları yerine getiriyoruz. Bunun sonucunda Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na başvurarak sahillerimizdeki Mavi Bayrak sayısını arttırmak istiyoruz. Sizlerde ülkemizde denizlerimizin temizliği konusunda değer ölçüsü olan Mavi Bayrak konusunda çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. İlçemizde ise, 2016 yılında 2 tesis, 2 halk plajı olmak üzere toplam 4 adet mavi bayrağımız vardı. Büyükşehir Yasası gereği halk plajlarımız Balıkesir Belediyesi’ne geçti. 2017 yılı için ise Büyükşehir sorumluluğu dışında kalan 3 halk plajımız için Mavi Bayrak başvurusunda bulunduk” dedi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’da açılış töreninde katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. 10. Yerel Mavi Bayrak Sorumluları eğitim semineri 16 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu