Özel Olimpiyatlar Türkiye Karma Futbol Şöleni Yapıldı

“Hayat Birlikte, Oyun Birlikte” sloganıyla Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye Dilek Sabancı Karma Futbol Turnuvası’na Edremit Meslek Yüksek Okulumuz ikinci kez ev sahipliği yaptı.
Temelleri, 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı’nın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin, Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi adıyla hayata geçirdiği proje kapsamında Edremit Meslek Yüksek Okulu Futbol Sahası’nda gerçekleşti. İlçe Kaymakamımız Ali Sırmalı ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Gürhan Kuştutan’ın da katıldığı turnuvaya Burhaniye, Edremit, Bigadiç, Bandırma, Altıeylül ve Karesi ilçelerinden 9 karma futbol takımından 90 özel sporcu katıldı.
İlçe Kaymakamız Ali Sırmalı: “Özel eğitim gereksinimi olan çocuklarımıza gerek devletimiz gerekse sivil toplum kuruluşlarımız sahip çıkarak çeşitli faaliyetler yapmaktadır. Bu nedenle özel çocuklarımıza yönelik farkındalık amacıyla yapılan bu tür etkinlikleri önemsiyor ve destekliyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar desteklersek sosyal hayata katılımlarını  o kadar kolaylaştırabiliriz.  Bu açıdan spor yoluyla diğer bireylerle bir araya getirerek sosyal hayata katılımlarını desteklemek, sosyal hayatın içine çekebilmek ve yaşıtlarıyla kaynaşmalarını sağlamak amacıyla ilçemizde Özel Olimpiyatlar Türkiye karma futbol etkinliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni ve Proje Sorumlusu Hikmet Ercan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’ya katkılarından dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu