
Özel Öğrencilerden Bilimsel Başarı Hikayesi: TÜBİTAK 4006 Fuarı Açıldı
İl Özel İdare Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun yetenekli öğrencileri, bilim ve teknolojiyi bir araya getirdikleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile göz doldurdu. Fuarın açılışı, Vali İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Karesi İlçe Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Ahmet Cengiz, Karesi İlçe Millî Eğitim Müdürü Sami Günnü ve Şube Müdürü Onur Aydın’ın değerli katılımlarıyla gerçekleşti.
Özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerin bilimsel süreçlere etkin katılımını sağlamak ve özgüvenlerini güçlendirmek amacıyla her yıl düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında, İl Özel İdare Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ve öğretmenlerinin özverili çalışmalarıyla hazırlanan proje sergisi büyük ilgiyle karşılandı.
Fuarda sergilenen projeler, öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini destekleyen, günlük yaşamla iç içe, eğitici ve yaratıcı fikirlerini yansıttı. Öğrenciler, hazırladıkları projeleri katılımcılara sunarak hem akademik bilgilerini pekiştirdiler hem de sosyal gelişimlerine önemli bir katkı sağladılar.
Vali İsmail Ustaoğlu, programda yaptığı konuşmada, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin böylesine anlamlı projelerle bilimsel etkinliklerde yer almasının büyük bir takdir ve teşvik kaynağı olduğunu ifade etti. Eğitimde fırsat eşitliğinin önemine dikkat çeken Vali Ustaoğlu, bu tür etkinliklerin toplumda farkındalık oluşturduğunu ve özel öğrencilerin başarılarının görünür kılınmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.
Programda ayrıca, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının öğrencilerin araştırma, problem çözme ve sunum becerilerini geliştirdiği belirtildi.
Etkinlik, protokol üyelerinin proje stantlarını gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi alması ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Öğrencilerin bilimsel yolculuklarındaki bu anlamlı adımı, katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ve takdirle karşılandı.