MECİ VE ZEYTİN ÇİÇEĞİ ŞENLİĞİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Edremit ilçesinin önemli değerleri arasında bulunan ve coğrafi işaretleri alınarak tescillenen Edremit Yeşil Çizik Zeytini ile Edremit Zeytinyağı’na dikkat çekmek, ilçenin ulusal/uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak ve ilçenin kültürünü ön plana çıkarmak amacıyla  bu yıl 3. sü düzenlenecek Meci Hasat Sonu Şenliği ile bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek  Zeytin Çiçeği Şenliği’nin hazırlık toplantısı yapıldı.

Sahip olduğu zeytin varlığı ve eşsiz lezzetiyle Türkiye’de önemli bir yere sahip Edremit ilçesinin önemli geçim kaynağı olan zeytin sektörüne dikkat çekmek amacıyla düzenlenecek 3. Meci ve 1. Zeytin Çiçeği Şenliklerinin hazırlık toplantısına; Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, İlçe Tarım Müdürü Recep Özbudak, Edremit Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Mehmet Semerci, Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Ömer Billerlioğlu, Edremit Tariş Müdürü Melda Eroğul, Edremit Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ertaş, Metin Tunçer,Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Eyüp Satıl katıldı.

Meci ve Zeytin Çiçeği Şenlikleriyle ile ilgili açıklama yapan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı: “14 Şubat’ta yapmayı planladığımız 3. Meci Şenliği ile 11,12,13 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 1. Zeytin Çiçeği Şenliğimizin ön hazırlık toplantısını gerçekleştirdik. Zeytin ve zeytinyağı Türk mutfağında ve kültüründe önemli bir yere sahip olduğu gibi ilçemiz için de önemli bir değerdir. Edremit’in coğrafi konumu, havası, suyu ve iklimi zeytinin kalitesini ve lezzetini doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle ilçemizde üretilen zeytin ve zeytinyağının lezzetini, tanınırlığını ve kültürel değerini tüm dünyaya duyurmamız gerekmektedir. Bu yıl ilk kez gerçekleştireceğimiz Zeytin Çiçeği Şenliği ile 3. sünü düzenleyeceğimiz Meci Şenliklerini yapmaktaki amacımız da budur. 2018 yılında da Edremit ilçemizi öne çıkaracak çalışmalarla birlikte; zeytin sektörünün daha ileri sevilere taşınması için etkinliklerimiz ve çeşitli festivallerimiz yapılmaya devam edecektir” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu