KÖRFEZİN MELEKLERİ FARKLI KAZANDI

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 6. haftasında Edremit Belediyesi Gürespor, konuk ettiği Yalova VIP’i 88-61 mağlup etti.

Edremit Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma Doğa Comba ve Olena Stashchuk’un karşılıklı sayılarıyla başladı. Konuk takımın Merve Alkış’ın turnikesinden bulduğu sayı ile skor, 4-6 oldu. Kennedy Johnson’un atışıyla skoru eşitleyen Edremit Belediyesi Gürespor, Doğa Comba’nın turnikesi ile 8-6 öne geçti.

Körfezin Melekleri, Meriç Banu Yenal, Kennedy Johnson, Gönül Dönmez ve Canan Karsavran’ın sayılarıyla farkı 10’a çıkardı. Kennedy Johnson’un turnikesi ile skor, 20-8 oldu. Olena Stashchuk’un turnikesine Doğa Comba ile yanıt veren Edremit Belediyesi Gürespor, ilk periyotu 22-12 önde tamamladı.

Yalova VIP’de Gülizar Sezer üçlüğüyle başlayan ikinci periyotta daha etkili olan Körfezin Melekleri, Ebru Aslan ve Suzan Demirer’in sayılarıyla farkı 11 sayıya taşıdı. Olena Stashchuk’un turnikesine Gönül Dönmez’in üçlükleri ile karşılık veren Edremit Belediyesi Gürespor, devrenin tamamlanmasına 5 dakika varken skoru 36-17 yaptı.

FARK 20 SAYIYA ÇIKTI
Olena Stashchuk’un isabetli turnikeleri ile tutunmaya çalışan Yalova VIP, Kennedy Johson’un farkı 20 sayıya çıkarmasına engel olamadı. Devrenin son bölümünde Olena Stashchuk, Müyesser Ceyda Domaç, Betül Kafalı ve Merve Alkış ile sayılar bulan konuk takım, soyunma odasına giderken, farkı 8 sayıya düşürmeyi başardı.

Üçüncü periyot, Edremit Belediyesi Gürespor’da Doğa Comba’nın isabet bulan üçlüğü ile başladı. Karşılıklı sayıların ardından sayı yükünü üzerine alan Doğa Comba, skoru 53-39’a taşıdı. Konuk takım, Olena Stashchuk’un sayılarıyla skoru 53-42 yaptı. Periyorun son 5 dakikasına girilirken Gönül Dönmez, farkı 13 sayıya çıkardı.

Gönül Dönmez’in isabet bulan üçlüğü ile skor, 58-42 oldu. Doğa Comba’nın turnikesi farkı 18 sayıya çıkardı. Uzun süre sonra Ece Gül Eldek’in üçlüğünden sayı bulan Yalova VIP, skoru 60-45 yaptı. Körfezin Melekler, Ebru Aslan ve Canan Karsavran’ın turnikeleri ile karşılık verdi ve fark, 19 sayı oldu. Olena Stashchuk’un serbest atışlarına Gönül Dönmez üçlükle yanıt verdi ve skoru 67-47 yaptı. Periyotun son sayısını Suzan Demirer’in turnikesinden bulan Edremit Belediyesi Gürespor, son periyota 69-47 önde girdi.

Final periyotunun ilk sayısı Yalova VIP’de Gülizar Sezer’in 3 sayılık atışından geldi. Körfezin Melekleri, Canan Karsavran ile karşılık verdi ve skor, 71-50 oldu. Suzan Demirer’in turnikesi ile fark 22 sayıya çıktı. Kennedy Johnson, skoru 80-54’e taşıdı. Olena Stashchuk ve Betül Kafalı’nın serbest atışlarıyla fark, 23’e düştü.

Canan Karsavran, Kennedy Johnson ve Zilan Gülsüm’ün turnikeleri ile skor, 86-59 oldu. Melek Balaban ve Suzan Demirer’in karşılıklı serbest atışlarıyla sona eren karşılaşmadan 88-61 galip ayrılan Edremit Belediyesi Gürespor, sezonun ikinci galibiyetini aldı.

Karşılaşmayı Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Belediyesi Gürespor Başkanı Başkanı Bayram Kayahan ve çok sayıda taraftar izledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu