KAZDAĞLARI’NDAKİ YABAN HAYVANLARINA YEM BIRAKIP BESLEDİLER

Hayvanlara ve doğaya olan ilgisi ile tanınan Cumhur İttifakının Edremit Belediye Başkan Adayı ve iki dönem Edremit Belediye Başkanlığı görevlerini yürüten Av. Tuncay Kılıç, sokak hayvanları için örnek projeleri olduğunu müjdeleyerek, hayvan dostu topluluklara katılıp, Kazdağları’ndaki hayvanları besledi.

Edremit Belediyesi’nin iki dönem başkanlık görevini başarıyla yürüterek, veterinerlik hizmetleri biriminde sokak hayvanlarının rehabilite edilmesi, hayvan barınakları gibi önemli projeleri hayata geçiren Cumhur İttifakı Edremit Belediye Başkan Adayı Av. Tuncay Kılıç, yine farkını ve tecrübesini göstererek hayvan severleri ve sokak hayvanlarını sevindirdi. Adaylık açıklaması yapıldığı günden bu güne durmadan kapı kapı dolaşıp insanların sorunlarını dinleyen Kılıç, sokak hayvanlarına sahip çıkıyor ve hayvan sever kişiler ve topluluklarla istişarelerde bulunuyor. Doğa ve hayvan tutkunu özelliğiyle bilinen Kılıç, gördüğü tüm hayvanları sevip beslemeye gayret gösteriyor. Özellikle gelecek nesillere hayvan ve doğa sevgisini aşılamaya çalışan Kılıç, seçim vaatlerini anlatırken sokak hayvanları ile ilgili örnek projeleri olduğunu duyuruyor. Kazdağları’nın eteklerinde çok geniş bir arazide sokak hayvanları için, rehabilite merkezi, evcil hayvan pansiyonu gibi hizmetler verecek olan örnek bir proje geliştirdiklerini ve seçimlerin ardından hızla projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Kılıç, Avcılık ve atıcılık kulüpleri, kanarya ve güvercin sevenler derneği ve sosyal medyaya bir araya gelen hayvan dostu toplulukların mensuplarına müsterih olmalarını söyledi.

“EDREMİT’TE HİÇ BİR HAYVAN MUTSUZ OLMAYACAK”

Hayvanlarla ilgili tüm topluluklara ve ilçede yaşayan binlerce hayvan severe çağrıda bulunan Cumhur İttifakı Edremit Belediye Başkan Adayı Av. Tuncay Kılıç, “Edremit’te önceki belediye başkanlıklarım dönemlerimde sokak hayvanları için örnek projelerimiz olmuştu. Sokak hayvanlarını sürekli olarak rehabilite ettik. Küpeli sokak köpeği sistemini başlattık ve kontrollerini kolaylaştırdık. Belediyedeki veterinerlik birimi hizmetlerimiz ülkemizde örnek gösterildi. Sokak köpeklerimize kimlik kazandırdık ve barınaklarımızda misafir edip, yaralarını sardık. Başıboş at ve eşekleri de sahiplenip barındırdık. Hayvan sevgisi olmayanların içlerinde samimi insan sevgisi de olamaz diye düşünüyorum. Hayvanları da Allah yarattı. Yaratılanı sevmek gerek, yaratandan ötürü. Allah nasip ederse yeni dönemde de Edremit Belediyesi hayvanlara sahip çıkacak ve hayvan dostu topluluklara, kişilere destekler verecek. İlçemizde sokak hayvanlarının günümüzdeki durumu ortada. Çok büyük bir arazi üzerine, sokak hayvanları için bir kompleks kuracağız. Gerekirse birkaç tane arazide hizmet verilecek. Buralarda, hayvanların yaraları sarılacak, aşıları yapılacak, rehabilitasyonları gerçekleştirilecek. Ayrıca bölgemizde çok büyük ihtiyaç olan evcil hayvan pansiyonu, yada pansiyonları hayata geçirilecek. Bu hizmetler çok gerekli ve kısa zamanda hayata geçirilecek” dedi.

“LÜTFEN HAYVANLARLA DOST OLUN, ONLARI KORUYUP KOLLAYIN”

Ziyaretlerini gerçekleştirirken Edremit Kanarya ve Güvencin Sevenler Derneği’nin mezat etkinliğine, Edremit Merkez Avcılık ve Atıcılık Spor İhtisas Kulübü’nün genel kurul toplantısına ve sokak hayvanlarına destek olan bir sosyal medya topluluğunun Kazdağları’ndaki etkinliğine katılan Av. Tuncay Kılıç, “Hayvanlarla dost olun, onları koruyup kollayın. Onları da Allah yarattı” diyerek sosyal mesajlar verdi. Yüzlerce üyenin katıldığı avcılar kulübü toplantısında hayvan dostu yüzlerce dernek üyeleriyle bir araya gelen Kılıç, kış aylarında aç kalan sokak ve yaban hayvanlarına destek olunduğunu öğrenince, üyelere teşekkür etti. Edremit Kanarya ve Güvencin Sevenler Derneği’nin mezat etkinliğinde çok sayıda kuş seven ile buluşan Tuncay Kılıç, taklacı güvercin satın alarak derneğe katkı sağladı. Türkiye çapında rağbet gören ve yarışmalarda birinci gelen kuşların sahiplerine ve çok sayıda katılımcıya, “Edremit’in, Kazdağları’nın kanaryası, güvercini ve diğer kuş türleri ansiklopedilere girmiş dünyaca ünlü kuşlardır. Bu hayvanlarımıza değer verdiğiniz, türlerini koruyup kolladığınız, onları topluma tanıttığınız için sizlere minnettarız. Sizlerin yaptığı ülke çapındaki yarışma ve etkinliklerinize de katkı sağlayacağız. Eskiden olduğu gibi hep yanınızdayız” diye konuştu.

KAZDAĞLARI’NDAKİ YABAN HAYVANLARINA YEM BIRAKIP BESLEDİLER

Kazdağları’nın endemik bitki türleri, ağaç çeşitleri, şifalı suları ve hayvan türlerinin de dünya çapında tanınması için çok sayıda etkinlik gerçekleştiren Edremit’in eski Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Av. Tuncay Kılıç, sosyal medya üzerinde kurdukları grup aracılığıyla toplanıp her hafta sonu sokak ve yaban hayvanlarını besleyen bir hayvan sever topluluğuyla bir araya geldi. Cumhur İttifakı Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Adayları ile AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Yaşar Karabulut, MHP Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Kabaklı ve partililer, Av. Tuncay Kılıç ile beraber hayvan sever toplulukla ilçe merkezindeki bir kafede buluşup araç konvoyu yaparak Kazdağları’nın Hanlar mevkiine hareket etti. Yanlarına köpek maması, kuru ve yaş hayvan yemleri de alan topluluk, hayvan dostu topluluğun belirlediği noktalara giderek yaban hayvanları için yemler bıraktı ve sokak hayvanlarını besledi. Özellikle soğuk kış aylarında sokak ve yaban hayvanlarının açlıkla karşı karşıya geldiklerine dikkat çeken Tuncay Kılıç, “Sokak hayvanları sıcak havalarda su bulamıyor. Çok soğuk havalarda da yiyecek sıkıntısı yaşıyor. Bir çoğu bu nedenle telef oluyor. Hayvan dostu bu topluluğu kutluyorum. İlçemizde bunun gibi çok sayıda topluluk var. Bu topluluklar ödüle layık işlere imza atıyor. Sokak ve yaban hayvanlarımızı koruyup kolluyor, doyuruyor. Biz de bugün parti başkanlarımız ve meclis üyesi adaylarımızla birlikte onlara katılıp destek verdik. Kendilerini kutluyoruz” dedi. Kalabalık topluluk eksi 5 derece soğuk ve tipiye rağmen sokak ve yaban hayvanlarını doyurmak için yoğun çaba sarf etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu