Kaymakam Sırmalı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri’ne Katıldı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Edremit İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas ve beraberindeki heyet, Kaymakam Sırmalı’yı  makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinlik programı hakkında  Kaymakam Ali Sırmalı’ya bilgi verdi.  Bu önemli haftanın tüm İslam âlemine birlik, beraberlik ve mutluluk getirmesini dileyen Kaymakam Sırmalı, heyettekilere ziyaret için teşekkür etti.

        Hafta boyunca  gerçekleştirilecek kutlu doğum haftası etkinlikleri ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bölgenin tanınmış hafızları ve din adamları, ilahiler okudu. İlçe  Kaymakamımız Ali Sırmalı’nın da katıldığı program, pilav ve ayran hayrıyla devam etti. Kaymakam Sırmalı ve Edremit Müftüsü Arvas tarafından Cumhuriyet meydanında toplanan vatandaşlara  pilav ikram edildi.
        Cumhuriyet Meydanı’nın dört bir köşesi, günün anlam ve önemini belirten Hadis-i Şeriflerin yazılı olduğu afişlerle donatıldı. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açış konuşmasını yapan müftü Sait Emin Arvas, 6 gün boyunca gerçekleşecek kutlama programı hakkında bilgi verdi.
        Kaymakam Sırmalı: “Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası programımızı Cumhuriyet Meydanımızda başlattık. Sevgili Peygamberimizi en güzel şekilde anmak, o güzel ahlakını hayatımıza taşıyarak anlamak ve O’nu daha geniş kitlelere anlatmak için bu programları organize etmekteyiz. Sevgili Peygamberimizin getirmiş olduğu evrensel mesajı, tüm insanlığa duyurabilmek için bu etkinlikleri yapıyoruz. Etkinlikler, ilçemizde çok yoğun bir program zinciri ile gerçekleşecek. Tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize davet ediyorum. Bu programları hazırlayan Müftülüğümüze teşekkür ediyor, tüm Müslüman aleminin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyorum” dedi. Protokol mensupları, açılış programının ardından, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çok sayıda vatandaşa gül ve kitaplar hediye etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu