İzmir’de faciadan dönüldü: Raydan çıkan tren duvara çarptı

İzmir Bornova’da seyir halindeki yolcu treni raydan çıkarak duvara çarptı. Faciadan dönülen kazada olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.
Olay, Bornova ilçesi Sanayi metro istasyonu yakınlarında meydana geldi. Fahrettin Altay metro istasyonundan Evka-3 istikametine gitmekte olan ve içerisinde çok sayıda yolcunun bulunduğu İzmir Metro yolcu treni seyir halindeyken raydan çıkarak duvara çarptı. Yolcuların panik yaşadığı kazada vatandaşların ihbarı üzerine adrese çok sayıda ekip sevk edildi.
Yolcular tahliye edildi
Kazada tren içerisinde bulunan yolcular tahliye edilirken adrese gelen İzmir Metro A.Ş. görevlilerince kazanın yaşandığı bölgede teknik çalışmalar başlatıldı. Seferler Evka-3 yönüne geçici süreliğine durdurulurken olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.
Yolcu, yaşanan panik anlarını anlattı
Trendeki yolculardan Metehan Akdoğan ise yaşanan panik anlarını şu sözlerle ifade etti: “Ben son vagondaydım, tren yolcu doluydu. Tren yavaşlamaya başladı o sırada sesler geldi, ardından birkaç saniye sonra tren duvara çarparak durdu ve durunca herkes birbirine çarptı. Tahminime göre vagondan parça koptu, o parça da arkadaki vagonu raydan çıkardı. Çok şükür kimseye bir şey olmadı, yaralanan da yok. Ben de kolu çevirerek kapıyı açtım ve herkes dışarı çıktı. Daha sonra olay yerine ekipler geldi ve inceleme başlattı. Onlara da olayın nasıl olduğunu aktardım”.
Kazayla ilgili açıklama yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Metro A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, “Evka-3 yönünde sefer yapan metro trenimizin son vagonu Sanayi İstasyonu girişinde raydan çıkmış ve peron duvarına çarpmıştır. Yaralı olmaması en büyük sevincimizdir. Kazanın nedeninin belirlenmesi için teknik inceleme başlatılmıştır. Trenin kaldırılması çalışmaları sürmektedir. Tek hattan işletim, 15 dakikada bir seferler olacak şekilde devam etmektedir” denildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu