“İNŞAAT SEKTÖRÜYLE ÖVÜNMEK GERİ KALMIŞLIKTIR

Edremit Kitap Fuarı’nda konuşan Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın “Sosyal demokrat belediyeler mühendislik projeleriyle değil, halkın refahını ve mutluluğunu yükseltecek politikalarla öne çıkmalı” derken, TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi’nin katıldığı söyleşide ise, Hamzaçebi “İnşaat sektörüyle övünmek geri kalmışlıktır” dedi.

#ÖlmezAğacınGölgesindeKitap

YALNIZCA PROJECİLİKLE OLMAZ

Edremit Kitap Fuarı’nın altıncı günü Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ın “Türkiye’de yerel yönetimler” başlıklı söyleşisiyle başladı. CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel’in yönettiği söyleşide Karayalçın şunları söyledi: AKP Büyükşehirleri iflas etmiştir. Bundan dolayı Ankara’da Metro yapımı Ulaştırma Bakanlığı’na, İstanbul’da Fikirtepe projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmiştir. Projeler önemli ama sosyal demokrat belediyeler yalnızca projecilik yapmamalı. Çılgın proje hiç yapmamalı, çünkü proje hesap kitap işidir. Sosyal demokrat belediyeler mühendislik projeleriyle değil, halkın refahını ve mutluluğunu yükseltecek politikalarla öne çıkmalı. Sosyal demokrasinin temel ilkeleri saydamlık ve katılımcılıktır. Sosyal demokrasi de eşitlik ve özgürlük için vardır.

İNŞAAT SEKTÖRÜYLE ÖVÜNMEK GERİ KALMIŞLIKTIR

Eğitimci Cemil Yavuız’un yönettiği İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi’nin katıldığı söyleşide ise, Hamzaçebi “Yeni bir devlet kuruyoruz diyorlar, söylediklerinin altında kalacaklar. Referandum sonucu 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimini CHP adayının kazanacağını göstermiştir. Yalnızca inşaat sektörüyle övünmek geri kalmışlıktır” dedi.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Genel Başkanı Prof. Kemal Kocabaş ise fuarda yaptığı söyleşide Türkiye’de eğitim sisteminin dününü ve yarınını görseller eşliğinde somut örneklerle anlattı.

Birsen Temir Saraç’ın yönettiği söyleşide ise Prof. Anıl Çeçen Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu, Avrasya yaklaşımını ve çözüm önerilerini anlatarak Türkiye’yi ayakta tutmak ve etkin bir hale getirmek için harekete geçme ve müdahil olma çağrısı yaptı.

SOSYAL DEMOKRAT HAREKET KENDİNİ YENİLEMELİ

Fuarın son konuşmacısı olan Necdet Saraç ise “Sosyal Demokrasi ve Türkiye” başlıklı söyleşisinde sosyal demokrasinin  tarihine vurgu yaptıktan sonra, 1950-80 arası sosyal devleti öne çıkaran sosyal demokrasinin Avrupa’da altın devrini yaşadığını ancak, merkeze yaklaştıkça, neo liberal politikalardan etkilendikçe iktidardan uzaklaştığını ve zayıfladığını anlattı. Dünya’da ve Türkiye’de sosyal devleti inşa edebilecek bir sosyal demokrat hareketin kendisini yenilemesi ve devrimcileşmesi gerektiğine vurgu yapan Saraç, “demokratikleşme olmadan toplumsal eşitlik, eğitimde fırsat eşitliği, kamuculuk olmaz, toplumsal ve bölgesel barış inşa edilemez” dedi.

*

FUARDA BUGÜN (7. GÜN)

10 Ağustos, PERŞEMBE

ZEYTİNLİ Altınkum Meydanı

18:00 İmza: Onur Özgür Sungur, Serkan Uçar, Sevil Kar 20:00 Söyleşi-İmza: Demokrasiden dönüş yok * Fikri Sağlar 21:00 Söyleşi-İmza: Anadolu’nun umudu aydınlık * Öner Yağcı 22:00 PANEL: Türkiye’de emek ve demokrasi mücadelesi * Alper Taş, Arzu Çerkezoğlu

*

FUARDA 8. GÜN

11 Ağustos, CUMA

ALTINOLUK Çınaraltı 19:00 Söyleşi-İmza: Kadın ve Siyaset * Yaşar Seyman GÜRE ADD Çay Bahçesi 19:00 Söyleşi-İmza: Şeytanın İmamları * Zübeyir Kındıra ZEYTİNLİ Altınkum Meydanı 18:00 İmza: Soner Ongun, Şahizar Nur Öztuna, Şinasi Tekin 19:00 Söyleşi-İmza: İnsanın acısını insan alır * Şükrü Erbaş 20:00 Söyleşi-İmza: Bir delinin güncesi * Aslı Erdoğan 21:00 Söyleşi-İmza: Dünyayla Söyleşen Şair Ataol Behramoğlu 22:00 Söyleşi-İmza: Kadın ve Siyaset * Yaşar Seyman * FUARDA 9. GÜN

12 Ağustos, CUMARTESİ ALTINOLUK Çınaraltı 19:00 Söyleşi-İmza: Türkiye nereye gidiyor? * Erdoğan Aydın 21:00 Söyleşi-İmza: Dünyayla Söyleşen Şair Ataol Behramoğlu ZEYTİNLİ Altınkum Meydanı 18:00 İmza: Tarkan Kaynar, Tarkan Uçar, Zeki Köseler, Zeki Sarıhan 18:00 Söyleşi-İmza: Hanımların Dikkatine * Seray Şahiner 19:00 İmza: * İnci Aral 19:00 Söyleşi-İmza: Nutuk’un Deşifresi * Sinan Meydan 20:00 Söyleşi-İmza: İçindeki gücün sırrını keşfet * Nuray Sayarı 21:00 Söyleşi-İmza: Erken Uyarı – Devlet Bilgisi * Hanefi Avcı 22:00 Söyleşi-İmza: Balyoz’da Kumpas * Saygı Öztürk 23:00 Söyleşi-İmza: İslam ve Adalet * İhsan Eliaçık *

FUARDA 10. GÜN

13 Ağustos, PAZAR ALTINOLUK Çınaraltı 19:00 Söyleşi-İmza: İslam ve Adalet * İhsan Eliaçık 20:00 Söyleşi-İmza: İçindeki gücün sırrını keşfet * Nuray Sayarı ZEYTİNLİ Altınkum Meydanı 19:00 Söyleşi-İmza: Alaturka Demokrasi * Sabih Kanadoğlu 20:00 Söyleşi-İmza: Filiz’in gözünden Sabahattin Ali * Filiz Ali 21:00 PANEL: Ergenekon, Balyoz, Darbe ve Türkiye * Ahmet Yavuz, Ali Semih Çetin, Ali Türkşen, Mehmet Ali Çelebi, Mustafa Önsel, Zübeyir Kındıra 23:00 Kapanış Töreni

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu