Gündüz eğitim kampı başladı

Ayvalık Belediyesi Hamdibey Mahalleevi’nde 8-14 yaş aralığındaki çocukların yararlanacağı, “Gündüz Eğitim Kampı” başladı. Kamp öncesinde “LQ Yaşam Becerileri Eğitimi” sürecini tamamlayan mahalleevi eğitmenlerine teşekkür plaketleri Başkan Ergin tarafından verildi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, eğitmenleri kutlayarak, “Dezavantajlı olan Hamdibey Mahallesi’nde bir gencimizi de olsa kazanmak bizim için önemli. Burada eğitmenlere çok iş düşüyor, kampta emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gündüz kampımızda çocukları birbirinden eğlenceli ve öğretici aktiviteler bekliyor. Hem eğlenecekler ama bunun yanında öğrenecekler” dedi.

Eğitimlere katılan Pedagog A.Sima Sunder de Mavi Haliç Lions Kulübü Ayvalık üyeleri olarak 2020 yılından bu yana gençlik ve aile eğitimleri için etkin olduklarını söyledi. Pandemi sebebi ile ertelenen bazı çalışmaları uzaktan eğitim ile sağladıklarını belirten Sunder, “Kamptan önce Dünya’nın sayılı eğitim programları arasında yerini alan 120 ülkede uygulanan Lions ‘Quest’ Yasam Becerileri Eğitim programını Ayvalık’ta kampta görev alacak eğitmenlerle uygulamak üzere ilk iki tam gün uzman eğitmenimizle çalıştık” dedi.

Sekiz gün sürecek olan gündüz kampı boyunca; pratik oyunlar, paylaşım, katılım, bilgi ve uygulamalarla çocuklara beceriler kazandırılacak. İlk etapta 30 öğrencinin yararlanacağı proje önümüzdeki süreçte her mahalle evinde yaygınlaştırılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu