Frankfurt Türk Film Festivali finalistleri belli oldu

Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali komitesi İstanbul Karaköy’de düzenlediği basın toplantısında finalistleri açıkladı.

İSTANBUL (İGFA) – Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali komitesi  Karaköy Novotel’de bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına Festival Kurucu Başkanı Hüseyin Sıtkı, Türk ve Alman jüri üyeleri, Festival ekibinin yanı sıra Festivalin 2022 Türkiye Proje Ortağı Film-San Vakfı yetkilileri ile, oyuncular, yapımcılar, yönetmen ve müzisyenler de katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Frankfurt Belediyesi ve Almanya Hessen Eyaleti Bilim ve Kültür Bakanlığı desteğiyle Kültürlerarası Transfer Derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen festival, 26 Haziran-1 Temmuz arasında Almanya’da gerçekleştirilecek.

Finalistlerin açıklandığı toplantıda, bu yıl  22.’si yapılacak olan Festivalin 26 Haziran – 1 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleşeceği, mottosunun ise “Sesini yükselt!” olduğunun altı çizildi.

UZUN METRAJ KATEGORİSİNDE 11 FİLM FİNALE KALDI

Uzun Metraj film yarışmamıza 31 film başvurdu. Görsel ve teknik uygunlukları incelenerek seçilen 26 film Yasemin Sezgin, Cüneyt Turgut ve Şan Bingöl’den oluşan seçici kurula iletildi.

Belgesel dalında ise başvuru yapan 197 filmden teknik ve görsel olarak şartnameye uygunluklarına bakılarak seçilen 61 film Kıvanç Terzioğlu, Nuriye Arı, Burak Ateş ve Oğuzhan Yıldız’dan oluşan kısa film seçici kuruluna iletildi.

Ayrıca son kategori olan üniversitelerarası kısa film dalında ise başvuran Türk film sayısı 91 olarak açıklandı. Teknik ve görsel şartname uygunluğu kontrol edildikten sonra belirlenen 62 film, Mahmure Vaizoğlu, Yiğit Armutoğlu, Nagehan Onat ve Hikmet Aydoğan’dan oluşan seçici kurula iletildi. Bu dalda Almanya’dan 11 film başvurdu ve ön değerlendirme sonrasında 3 film ana jüriye iletildi.

Kısa film dalında da  ödül kazanan Türk ve Alman filmler 27 Haziran gecesi yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

En iyi film, En iyi yönetmen, En iyi görüntü yönetmeni, En iyi senaryo, En iyi müzik, En iyi kadın ve erkek oyuncu olmak üzere 7 dalda verilecek ödüller ise 1 Temmuz 2022 tarihindeki ödül töreninde kamuoyu ile paylaşılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu