EDREMİT’TE RAMAZAN KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR

Edremit Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayında düzenlediği “Ramazan Etkinlikleri” bu yıl da dolu dolu geçti. Önceki gün Atatürk Mahallesi’nde yine çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan etkinlikler Tuzcumurat ve Cumhuriyet Mahallesi ile sona erecek.

 Ramazan etkinlikleri her akşam vatandaşla buluştu

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın göreve gelmesinden sonra başlatılan “Ramazan Etkinlikleri” her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlarla buluştu. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler Ramazan ayının ilk günü Çamcı Mahallesi’nden başlarken her akşam farklı bir mahallede vatandaşlarla buluştu. Önceki gece Atatürk Mahallesi TOKİ konutlarında ki etkinlikte Karagöz ve Hacivat gösterileri, çocuklara eğlenceli yarışmalar, animasyonlar sergilenirken yüz boyama yapılıp, balon dağıtımı yapıldı ve patlamış mısır ikram edildi Atatürk Mahallesi Muhtarı İrfan Kolçak, mahallesinde etkinliklerin heyecanla beklendiğini belirterek Belediye Başkanı Kamil Saka’ya ve belediye yetkililerine teşekkür etti.

“Çocuklarımız Ramazan kültürünü yaşıyor”

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da belediyeciliğin sadece çöp toplayıp, yol, park ve bahçe yapmak olmadığını kentin sosyal ve kültürel yaşamına artı değerler katabilmek olduğunu ifade etti; “Ramazan ayında ki etkinliklerimiz ile özellikle çocuklarımızın Ramazan kültürüne sahip olmalarını önemsiyoruz. Ekiplerimiz her akşam farklı bir mahallede vatandaşlarımız ile buluşup Ramazan kültürünü yaşatıyoruz” dedi. Edremit Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerine Kadir Gecesi nedeniyle bir gün ara verilirken etkinlikler Tuzcumurat Mahallesi Gümrük Kapalı Pazaryeri ve Cumhuriyet Mahallesi Pazartesi Pazarı’nda ki gösteriler ile sona erecek. Vatandaşların talebi üzerine Gazicelal Mahallesi’nde bayramın ardından ayrı bir gösteri sahnelenecek.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu