EDREMİT’İN YOLLARI YAKIN ZAMANDA TAMAMLANACAK

Edremit Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda Edremit’in ve Edremit halkının yararına ortak kararlar alındı.

Edremit Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda, Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın yönetiminde toplanan Belediye Meclis Üyeleri, olağan toplantıda vatandaşların yararına önemli kararlar aldı. Bir süredir ilçe gündemini meşgul eden belediyeye ait taşınmazların satışı konusu, toplantının ana gündemini oluşturdu. 12 adet taşınmazın satışını ilgilendiren gündem maddesi görüşülürken, Cumhur İttifakı Grubunun kararlarını anlatan Cumhur İttifakı Grup Sözcüsü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Encümeni Murat Tuna, “Edremit Belediyesi ve ülkemizdeki tüm belediyeler maddi olarak zor durumdalar. Belediyemizin bu darboğazdan çıkması, çalışmaların aksamaması, çalışanların maaşlarını zamanında alabilmeleri için, belediyemiz taşınmazlarının satışını gündeme getirmek zorunda kaldı. Bu 12 taşınmaz, zaten atıl durumda olan, belediyemize bir akarı olmayan yerler. Biz Cumhur İttifakı Grubu olarak bu satışları 3 şarta bağlı, şartlı olarak, tutanak ile onaylama kararı aldık. Belediyemizin bu satışların gelirini yalnızca 300 bin metrekareyi bulan yolların tadilatı, kadın sığınma evi projesi ve yapımı devam eden 3 kreşin tamamlanması işlerine harcanmasını talep ettik” dedi.

Satışlarla ilgili gündem maddesi hakkında grup kararı görüşlerini belirten Murat Tuna’ya teşekkür eden Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Edremit’in ve Edremit halkının menfaatine olan bu satışları yapmak zorundaydık. Bu 12 taşınmazı dikkatle belirledik. Belediyemizin ve ülkemizdeki diğer belediyelerin maddi sıkıntıda olduğunu herkes biliyor. İller Bankası gelirleri düştü. Biz Edremit Belediyesi olarak taşınmaz varlıklarımızın çokluğu nedeniyle şanslıyız. Diğer belediyeler çıkmazdalar. Bu satışlardan elde edilecek geliri, Cumhur İttifakı’nın grup kararı doğrultusunda kullanılacaktır. İlçemizin yolları, kazı çalışmaları nedeniyle berbat durumda. 300 bin metrekare taş döşememiz gerekiyor. Kadın sığınma evimiz ve 3 kreşimizin inşaatlarını tamamlamamız gerekiyor. Bu gelirler buralara harcanacaktır. Cumhur İttifakımıza bu tutumundan dolayı teşekkür ediyorum. Edremit halkının yararına olan kararlar söz konusu olduğunda meclis üyelerimiz tek yumruk oluyor. Bu gurur hepimizin” dedi.

Grup Sözcüsü Murat Tuna, Özel Kalem Müdürlüğü başta olmak üzere diğer müdürlüklerin harcamalarının daha sıkı denetim altına alınmasını isteyerek, “Özel Kalem Müdürlüğü’nün harcama tutarları afaki seviyelerde. Bu rakamları kalem kalem önümüzdeki meclis toplantısında sunabilirim. Diğer bazı müdürlüklerimizin de harcamaları yüksek görünüyor. Bu müdürlüklerin sıkı denetim altına alınmasını istiyoruz. Kimse Edremit Belediyesi’nin parasını çarçur etmemeli” diye konuştu. Belediye Başkanı Arslan da, Murat Tuna’nın isteği üzerine, “Belediyemizin tüm birimlerinin harcamalarını bizzat yakından takip ediyorum. Ben de belediyemizin bir kuruşunun bile heba olmaması taraftarıyım. Sayın Tuna’ya ve Cumhur İttifakı’nı hassasiyeti için teşekkür ediyorum. Bundan sonra tüm birimlerimizin harcamalarını daha hassas bir şekilde takip edeceğiz” sözlerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu