EDREMİT BELEDİYESİ KAR EKİBİ GECE GÜNDÜZ GÖREV BAŞINDA

Edremit Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kar yağışının etkisini gösterdiği Kazdağları’nın Hanlar bölgesinden geçen Edremit-Kalkım Karayolu’nun trafiğe açık tutulması için çalışmalarına günün 24 saati devam ediyor.  

Kazdağları’nın Hanlar mevkiinde etkili olan kar ve sıfırın altında 3 derece düşen hava sıcaklığı nedeniyle Edremit ilçesini Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesine bağlayan yolda buzlanma meydana geldi. Buzlanma nedeniyle çok sayıda tır ve özel araç yolda kaldı. Yolda kalan tırlar yaklaşık bir saatlik beklemenin ardından Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin tuzlama çalışması sayesinde yollarına devam edebildiler.

Fen işleri ekipleri sabaha kadar Kalkım, Yenice Edremit Karayolu’nun Çanakkale il sınırına kadar olan kendi sorumluluk bölgesinde tuzlama ve kar küreme çalışması yaparak ulaşımı açık tutmaya çalışacaklarını bildirdiler. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da olumsuz hava koşullarına karşı ilçenin her noktasında ekiplerin görev başında olduğunu belirterek “Edremit-Kalkım yolunda kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak, yolun buzlanmasını önlemek için tuzlama, kar küreme ve temizleme çalışmaları ekiplerimiz tarafından yapılıyor. Ekiplerimiz ulaşımın açık kalması için 24 saat görevlerine devam ediyor” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu