EDREMİT, 15 TEMMUZ’DA TEK YÜREK OLDU

Edremit ilçemizde Edremit Kaymakamlığı koordinasyonunda “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

        15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle meydanları dolduran Edremitli vatandaşlar tek ses, tek yürek oldu.  

         15 Temmuz Perşembe akşamı Cumhuriyet Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı; 15 Temmuz belgeselleri ve 15 Temmuz’u anlatan video gösterimi ile meydanda toplanan vatandaşlara, o kara gecede yaşananlar tekrar hatırlatıldı.

Edremit İlçe Müftülüğü tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şiirlerden sonra “Dudağında tekbir, elinde bayrak, Namusun şiarı yiğitler gördüm. Bağrına gül gibi bastı şu toprak! Ölümü öldüren şehitler gördüm. Delerken bağrını kurşun utandı. Her şey unutuldu, mevzu vatandı” dizeleriyle halka seslenen Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal: “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirdiğimiz “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programımıza hoş geldiniz. 15 Temmuz hain darbe  girişiminin bertaraf edilmesinin 5. yıldönümünde, sizlerle bir arada, bu meydanda bulunmaktan onur ve gurur duymaktayım. Bilindiği gibi, 15 Temmuz 2016’da  milletimizin iradesine, demokrasimize, Cumhuriyetimize ve aydınlık geleceğimize yönelik Fethullahçı/FETÖ terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek hain darbe girişimini bozguna uğratmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletçe, milli birlik ve beraberliğin asla bozulamayacağını, demokrasiden asla taviz verilmeyeceğini vatanımızı bölmeye çalışanların başarısız olacağını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çok güçlü, çok köklü olduğunu bütün dünyaya haykırdık. O gece, bir demokrasi zaferi yazdık. O gece, büyük bir Destan yazdık.  Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düşen o gecede;62’si polis, 5’i asker, 173’ü  sivil olmak üzere 251vatandaşımız şehit oldu. 2196 vatandaşımız gazi oldu.

Bugün, Milletimizin demokrasi zaferini kutlamak; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu, Vatan, Millet, Bayrak, İstiklal ve diğer bütün mukaddes değerler uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden 251 Aziz Şehidimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak için sizlerle  biraraya gelmiş bulunuyoruz. Milletimize, maddî, manevî acılar ve kayıplar yaşatan 15 Temmuz ve benzeri ihanetlerin bir daha yaşanmaması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumlulukların ağır olduğunu ve büyük özveri gerektirdiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Yine hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin temel şartı; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşlik ahdimizi korumaktır.

KAYMAKAM  ÜNSAL; “TÜRKİYE GEÇİLMEZ”

Türk Milleti,  tarihi boyunca istiklali ve istikbali için mücadele etmiş bir Millettir. Türk Milleti, Malazgirt’te at koşturan, gemileri karada yürüten, Altaylar’dan Tuna’ya üç kıtada destan yazan, adalet ve kahramanlık timsali bir millettir. Bin yıldır vatan kıldığımız bu aziz topraklar birliğimizin ve dirliğimizin teminatıdır. Şehit kanlarıyla sulanmış bu mübarek topraklar, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, 15 Temmuz’da geçilemeyen iman dolu sinelerin otağıdır. Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde olduğu müddetçe Türkiye’ geçilmez.. Türkiyemiz; bayrağı, vatanı, devlet ve milletiyle tektir, bölünemez ve geçilemez. 

Değerli Edremitliler;251 şehidimizi ve 2196 gazimizi unutmayacağız, asla unutturmayacağız. Kahramanlık ve demokrasi destanı yazan, tankların karşısında diz çökmeyen bu aziz milletin fertleri olmaktan dolayı büyük bir şeref ve onur  duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi; 15 Temmuz gecesini şanlı bir tarih sayfasına çeviren ve son büyük destanımızı kanları ile yazan şehitlerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.  Gazilerimiz ile kalbi ülke sevgisiyle dolu olup, sokaklara çıkarak şanlı destanın bir parçası olan milyonlarca vatandaşımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, sizleri tekrar sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” Böyle bir milletin mensubu olduğum için gurur duyuyorum.

Allah bir daha bu millete 15 Temmuz gibi ihanetler göstermesin.. Rabbim ülkemizin dirliğini ve düzenini bozmasın. Bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

         Konuşmanın ardından Cumhuriyet Meydanındaki coşkulu kalabalık hep bir ağızdan marşlar söyledi. Daha sonra Türkiye Geçilmez video sunumu, mehteren gösterisi, 15 Temmuz Oratoryosu, şiirlerin okunmasının akabinde İlçe Müftüsü Ahmet Yayla tarafından dua edildi. Saat 00.13’te tüm yurtta olduğu gibi Edremit ilçemizde de tüm camilerden Sala’lar okundu. 

Edremit’te binlerce vatandaşın Cumhuriyet Meydanındaki coşkulu Demokrasi Nöbeti protokol ve halkın katıldığı bayrak şöleni ile son buldu.

Edremit Kaymakamlığı öncülüğünde Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programına; Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal, 19. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Fuat Kara, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Aslan, siyasi parti temsilcileri ve üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, daire amirleri, kurum çalışanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu