“DENİZ VARSA HAYAT VAR ” DEDİLER, FELAKETİN KIYISINA GELMEDEN KIYILARA GELDİLER

Ayvalık Belediyesi,  DenizTemiz Derneği/TURMEPA ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ortak ‘’Deniz Varsa Hayat Var’’ organizasyonu,  Ayvalık Duba plajında gerçekleştirdi.

Gelecek neslin çevreye duyarlı ve büyüklerine örnek olmasının hedeflendiği etkinliğe Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer,  TÜRÇEV Ege Koordinatörü Doğan Karataş, TURMEPA İzmir Proje Koordinatörü Saygın Yörük, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, 30 yıldır Çevre Gönüllüsü projelerle bilinen Çetin İşten’in yanı sıra Zeytin Çekirdekleri,  Engürü Sitesi,  Pollyanna Çocuk Gündüz Bakım Evi’inden çocuklar katıldı.

Katılımcılara denizimi tanıyorum denizimi koruyorum eğitimi verildi. Denizden ve karadan yapılan kıyı temizliğinde takriben 200kg katı atık toplandı. TURMEPA temsilci Saygın Yörük tarafından, atıkların cinsi, miktarı ve doğadaki kaybolma süreleri hatırlatılarak denizlere ve deniz canlılarına olumsuz etkileri vurgulandı.  Katılımcılara kumanya ve denizcilik hakkında bilgiler içeren İMEAK Deniz Ticaret Odası ve TURMEPA yayınları dağıtıldı. Etkinliğin sonunda çocuklar, el baskısıyla kendi afişini oluşturdu. 

Konula ilgili görüşlerini belirten TÜRÇEV Ege Koordinatörü Karataş ‘’Çevreyi korumak istiyorsak gençlerimize çevreyi benimseterek onları öğretmen kılmalıyız ve yeni nesil en önde yer almasını sağlamayız. Bu organizasyonu yapan Ayvalık Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ne ve TURMEPA Derneğine teşekkürlerimi sunuyorum.’’ Şeklinde konuştu.

Günün etkinlik programını anlatan TURMEPA İzmir sorumlusu Saygın Yörük ise Deniz Varsa Hayat Var’ı anlatacağız sizlere, felaketin kıyısına gelmeden, kıyalara geldiniz için çok teşekkür ediyorum ‘’dedi.  Yörük, daha sonra denizlerin bilinenden aksine oksijen oranın en yüksek yerlerden olduğunu vurguladı ve çevrenin önemini çocuklara oyunlarla anlattı.

Sözlerine çocukları denizde görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek başlayan Belediye Başkanı Rahmi Gençer,  herkese hoş geldiniz dileklerinde bulundu. Başkan Gençer, ‘’Çevremizi temiz tutmanın bilincini biraz daha fazla kavrayabileceğimiz bir etkinlik olacak. Biz çevre temizliğini sizden öğreneceğiz. Bundan sonra sizden çöp atan herkesi uyarmanızı istiyorum. Size çevre komiserliği yetkisini veriyorum. Çevreye kötü davranan herkesi uyaracaksınız’’dedi.

Rahmi Gençer daha sonra çocuklardan çevre korunması konusundan büyüklere örnek olmalarını istedi. Daha sonra denize atılan çöplerin, deniz tarafından geri verildiğini sözlerine ekledi.

Etkinlik sonunda Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından organizasyonda emeği geçen herkese birer plaket sunuldu. 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu