CHP’Lİ AHMET AKIN, UMESO PROJESİNE DESTEK İSTEDİ

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, İktidarın ilgisiz kaldığı Balıkesir Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın (UMESO) projesini Meclis gündemine taşıyarak, projeye destek verilmesini istedi. Akın, “ Esnafın, sanayicinin önünü açıyoruz diyen İktidarın desteklerini Balıkesir’de göremiyoruz. Hatta engellemelere bile tanık oluyoruz” dedi.
CHP’li Ahmet Akın, İktidarın ve yerel yönetimin Balıkesir Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın projesi olan Balıkesir Kuvayi Milliye Madeni Eşya Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi projesine ilgisiz kaldığını söyledi. TBMM Genel Kurulu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçesi görüşmelerinde Bakan Mustafa Varank’a ilgisizlikten kangrene dönüşen UMESO’nun projesine destek beklediklerini dile getirdi. Ahmet Akın şunları söyledi:
“AKP hükümetleri her fırsatta ‘Sanayicinin, esnafın önünü açıyoruz’ diyor, ‘Üretim yapanları destekliyoruz.’ nutukları atıyor. Bu nutukların nasıl böyle olduğunu Sanayi Bakanını izlerken gördük. Kooperatifler Kanunu’na göre kurulan Balıkesir Kuvayi Milliye Madeni Eşya Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi hâlâ talep ettikleri arazinin kendilerine tahsis edilmesini bekliyor. Ama hep engellerle karşılaşıyor. Talep ettikleri yer 1/5000’lik planda küçük sanayi sitesi olarak ayrılmış ancak bir sürü bahanelerle işlerine engel olunuyor. Buradan sesleniyorum: Bu alan üretim yapılması için ayrılmıştı, neden kendilerine teslim edilmiyor? Şu ana kadar kooperatife üye sayısı bini aşmış durumda. Balıkesir’i rahatlatacak, esnafımızı, sanayicimizi rahatlatacak bu soruna derhâl çözüm bulunmalı, bu konuda sizden destek bekliyoruz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu