BURHANİYE MEZARLIKLARINDA BAKIM VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Burhaniye Belediyesince, ilçe genelindeki mezarlıklarda yabani otlar ilaçlanmaya başladı.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in talimatlarıyla ilçe genelindeki mezarlıklarda yabani ot temizleme ve ot ilaçlama çalışmaları geçtiğimiz hafta itibari ile başladı. Ramazan Bayramı’na kadar ekipler program dahilinde çalışarak, ilçe genelindeki mezarlıklardaki yabani otları ilaçlanacak.

Hava sıcaklıklarının artması ve Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve ferah bir ortamda gerçekleştirmeleri amacıyla belediye ekiplerince ay boyunca bakım ve temizlik çalışmaları sürdürülecek. Çalışmalarda mezarlık alanlarının temiz ve düzenli tutulması hedefleniyor. Mezarlık, içerisindeki her türlü yabani otlar temizlenirken üzeri kapanma tehlikesi olan birçok mezar temizlenerek görünür hale getirilecek.

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğünce merkezde ve kırsalda yer alan 28 mezarlıkta yürütülen çalışmada toplam 482 Bin m2 alanda Herbisit ot ilacı ile ilaçlama ve tırpanla ot temizliği yapılacak.

Yıl boyunca mezarlık düzenlemeleri ve temizliğiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Kültürümüzde önemli bir yer teşkil eden mezarlık ziyaretlerinin yıl içerisinde ve bayramlarımız öncesinde daha temiz bir ortamda yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu