BURHANİYE ENGELLERİ AŞIYOR PROJESİ RESMEN AÇILDI

Burhaniye Belediyesinin vizyon projelerinden bir olan Burhaniye Engelleri Aşıyor Projesinin açılışı yapıldı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)’ndan alınan destek ile Burhaniye Belediyesi tarafından yapılan Burhaniye Engelleri Aşıyor Projesi, geçtiğimiz günlerde Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesine protokol ile devredilmişti. Devrinin ardından 1 Ekim Pazartesi günü Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz’ın da katılımıyla Burhaniye Engelleri Aşıyor Projesinin açılışı yapıldı. Açılışa; Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, Siyasi Parti Temsilcileri ve Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen birçok engelli vatandaş katıldı.

Açılış programını başlatan Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Başkanı Gürsel Vardar öncelikle Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’a ve projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür etti. Vardar’ın konuşmalarının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Protokol konuşmalarına ilk olarak Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz başladı.

Sözlerine ülkemizde yaklaşık 10 Milyon vatandaşımız engelli diyerek başlayan Şükrü Boyraz “Sosyal, eğitim ve istihdam alanlarımıza baktığımızda maalesef engellileri görme imkânımız yok. Bizler evde mahpus hayatı yaşarız ebeveynlerimiz bizim gönüllü gardiyanlarımızdır” dedi. Türkiye’de engelliler ile yaşama konusunda yasaların uygun olduğunu vurgulayan ancak yaptırdıkları bir ankete göre Türkiye’de kimsenin engelliler ile yaşamak istemediğini belirten Boyraz “Sosyal Belediyecilik anlayışıyla biz engellilere kucak açan Burhaniye halkına, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’a, emeği geçen meclis üyelerimize engelliler adına ve Türkiye adına teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye’de bu bir örnek diye belirten Boyraz “bugünden itibaren burada yapılan bu tesis Türkiye’de ki engelli kardeşlerimize hizmet verecek” dedi.

Boyraz’ın konuşmalarının ardından Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal adına kürsüye gelen Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır sözlerine bir ülkede sakatların oranı yüksek ise orada durup bir düşünmek lazım diyerek başladı. 2005’te çıkan yasa ile sakatların önünün açıldığını belirtti. Sözlerine Burhaniye Belediyesi olarak burada yaşayan engelli vatandaşlarımıza son derece önem veriyoruz diye devam eden Bahadır “Burhaniye Belediyesi olarak burada engelli vatandaşlarımıza yönelik bir çalışma yaptık. Projenin başladığı ilk gününden bu güne kadar emeği geçen başta Başkanımız Necdet Uysal’a meclis üyesi arkadaşlarıma, Sayın Kaymakamıma ve hizmeti geçen herkese buradan teşekkür ediyorum. Biz Burhaniye Belediyesi olarak bu çalışmalar ilk olmadığı gibi son da olmamalı diyoruz. Sizlerin elinden tutmalıyız, sizleri topluma kazandırmalıyız… Bu ülkenin 10 milyonu engelli ise burada toplumun kendisine çeki düzen vermesi lazım. Biz sizin sosyal hayata katılabilmeniz için bu tesisi sizlere tahsis ettik hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Açılışta son olarak konuşan Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner “Türkiye’de sayılı olan bu tesis Burhaniye’mize değer katan, engelli arkadaşlarımız ve onların ailelerine yönelik üreteceği önemli hizmet potansiyeli ile de Burhaniye için son derece önemli bir tesis” diyerek sözlerine başladı. Burhaniye’nin engelli vatandaşlara yönelik yaşama alanları bakımından ve ürettiği hizmetlere yönelik Engelsiz Bir Şehir olduğunu vurgulayan Kaymakam Öner Burhaniye’de engellilere yönelik verilen hizmetlerden söz etti. Burhaniye Engelleri Aşıyor Projesi Kapsamında da Burhaniye’nin Engelsiz Şehir ünvanını almayı hakkettiğini düşünüyorum diyerek “Bu tesisin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Türkiye Sakatlar Derneği tarafından projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere çiçek ve plaket takdim edildi. Bu kapsamda Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner’e, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’a, Projelendirme aşamasında emeği geçen Ak Parti Meclis Üyesi İsmail Çancı’ya, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcıları Cemil Bahadır, Cemal Akklınç ve Güngör Persil’e plaket verilirken tesisin Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesine devri için destek veren Burhaniye Belediyesi Meclis Üyelerine çiçek takdim edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu