BİGADİÇ ATIK SU ARITMA TESİSİ HAZIR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü, işletmeye aldığı, Edremit-Altınoluk Merkez ve Edremit Narlı Bölgesi Atıksu Arıtma Tesislerinden sonra, üçüncü tesis olarak Bigadiç Atıksu Arıtma Tesisini de hazır hale getirdi. BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram tesiste incelemelerde bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü, işletmeye aldığı, Edremit-Altınoluk Merkez ve Edremit Narlı Bölgesi Atıksu Arıtma Tesislerinden sonra, üçüncü tesis olarak Bigadiç Atıksu Arıtma Tesisini de hazır hale getirdi. Genel Müdür Mustafa Bayram, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Okur, Planlama Yatırım Dairesi Başkanı Enver Pasin ve Projeler Dairesi Başkanı Levent İbiş tesiste incelemelerde bulundu.

Genel Müdür Bayram ve ekibine arıtma tesisi inşaatını üstlenen firmanın şantiye şefi ve BASKİ’nin kontrol mühendislerince inşaat süreci ve gelinen aşama ile ilgili detaylı bilgi verildi. Bigadiç Etimaden İşletme Müdürü Bilal Ambar’ın da konuk olduğu incelemeler sırasında tesiste arıtmanın ana unsuru olan bakteri üretme sürecine geçildi.

SİMAV ÇAYI KİRLİLİKTEN KURTULACAK

Bigadiç Atıksu Arıtma Tesisiyle ilgili olarak BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:“Yakın gelecekte tamamlanacak bu süreçten sonra Bigadiç ilçemizin atıksuları çevre mevzuatında yer alan Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği alıcı ortama deşarj sınır değerlerine uygun hale getirilerek Simav çayına deşarj edilecektir. Böylece, Bigadiç ilçesinden kaynaklı olarak Simav Çayının kirletilmesi önlenmiş olacaktır. Bigadiç Atıksu Arıtma Tesisi, 11.000 m2 alana yapılmış, 32.000 kişiye hizmet verecektir. Karbon ve kısmi azot-fosfor artımının da yapılacağı, ileri biyolojik arıtma teknolojisi kullanılan tesiste günde 5420 m3 atıksu arıtılacaktır. 15.08.2016 tarihinde yapımına başlanılan arıtma tesisinin inşaatı, bir yıl dolmadan sözleşme süresinden önce tamamlanmıştır. Tesis; giriş terfi ünitesi, kum tutucu, anaerobik havuzu, çökeltme havuzları ile klorlama ünitesi, deşarj terfi merkezi ve çamur susuzlaştırma ünitelerinden meydan gelmektedir”.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu