BAŞKAN ARSLAN: “MADIMAK’I UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ”

Edremit’te 2 Temmuz Madımak olaylarında hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. Balıkesir Alevi Güç Birliği ve Alevi Kültür Dernekleri Altınoluk Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüşe Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da katılarak destek verdi.

26 yıl önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucunda 35 kişinin hayatını kaybettiği Sivas katliamıyla ilgili anma programı düzenlendi. Önce Balıkesir Alevi Güç Birliği tarafından Edremit Ticaret Odası önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş düzenlendi. Hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ve pankartlarla yürüyüşe katılanlar sık sık slogan attı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki konuşmalarla birlikte türküler söylenirken semah gösterisi de yapıldı.
Daha sonra Alevi Kültür Dernekleri Altınoluk Şubesi önünden bir yürüyüş daha gerçekleşti. Altınoluk Cumhuriyet Meydanı’nda hayatını kaybeden yazar, ozan ve düşünürlerin isimleri anıldı. Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tümdeniz Çelebi’ye Edremit Belediyesi adına yapılan katkılardan dolayı plaket sunuldu. İki programa da katılarak destek veren Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Madımak’ı da orada yaşananları da unutmadık, unutmayacağız. Hala taze olan acılarımızı yüreklerimize işleyen tüm canlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu