İZMİR MENDERES’TE ‘KATI ATIK’ GERGİNLİĞİ!

CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı’nın Menderes’e yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgili açıklamalarına cevap verdi.

İZMİR (İGFA)- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’in Gölova Mahallesi’nde yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgiyi AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı’nın “Çöp tesisisin yeri uygun değil” açıklamalarına tepki CHP’den geldi. CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç, AK Partili Artcı’nın yalan beyanda bulunduğunu öne sürdü.
AK Parti’nin Menderes halkını kandırdığını belirten CHP’li Koç, “Sayın Süleyman Artcı’ya soruyorum. Bu yeri katı atık bertaraf tesisi yapılması için CHP’mi belirledi yoksa temsil ettiğiniz AK Parti iktidarı mı? Menderes halkını kışkırtmaya çalışıp siyasi rant elde etmek için yalan beyanlarda bulunmak Menderes’e bir fayda getirmeyecektir. Gerçekleri konuşmaya davet ediyorum” dedi.

“NEDEN İTİRAZ ETMEDİNİZ?”

“Güzel ülkemizin en verimli topraklarına maden ocakları kurduracaksın, Gölova’ya katı atık bertaraf tesisi kurun diye arazi vereceksin sonra da tüm suçu CHP’ye, belediye başkanımız Mustafa Kayalar’a atacaksın” diyen Başkan Koç, Tarım ve Orman Bakanlığı Gölova’daki araziyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne katı atık bertaraf tesisi yapması için verirken neden itiraz etmediklerini de sordu. “Menderes Ovası’nda tarımın beli kırılıyor, hiç bir destek yok” diyen Başkan Koç,  “Traktörler, tarlalar icralık, çiftçiler, hayvan besicileri destek bekliyor. Yemin çuvalı olmuş 140 lira. Kimse bunlardan bahsetmiyor” dedi.

“TİYATRO YAPIYORSUNUZ”

Gelinen süreçte tesisin yapılıp yapılmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olumlu ya da olumsuz ÇED Raporu çıkartacağını belirten Koç; “22 Ocak 2021 Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürü Sayın Ömer Albayrak’a ziyarete gittiğinizde raporun olumsuz çıkmasını talep ettiğinizi ispat edebilir misiniz? Marinayı biz yapıyoruz diyorsunuz, ama katı atık bertaraf tesisinin ÇED raporuna ret çıkartıyoruz! Tahsis edilen arazinin kontratını feshettiriyoruz diyemiyorsunuz. Çünkü tiyatro yapıyorsunuz! Eminim ki ÇED raporuna da perde arkasından onay verdireceksiniz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu