AKIN”ELEKTİRİĞE ZAMDA AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNU BIRAKMIYORUZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın sanayi, ticarethane ve konutlarda kullanılanelektriğin fiyatına yüzde 5.6 ile yüzde 5.7 zam yapılmasını eleştirerek, “Vatandaş, esnaf, sanayici indirim beklerken elektrikte zam yapılıyor. Son zamla birlikte, son 3 yılda elektrik fiyatları yüzde 82 artmış oldu. Avrupa şampiyonluğunu bırakmıyoruz” dedi.

CHP Enerji ve Altyapı Projelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’nun (EPDK) bugünden itibaren geçerli tarifesinde yapılan değişiklikleri değerlendirdi. Son 3 yılda yapılan zamlarla elektriğin birim fiyatının atının yüzde 82 oranında arttığına dikkat çeken Ahmet Akın, geçen 2 yılda Türkiye’nin elektriğe yapılan zam oranlarıyla Avrupa şampiyonu olduğu hatırlattı ve “Elektriğe son zamlarla Avrupa şampiyonluğunu kimseye kaptırmadık. Son 3 yılda hangi emekli hangi memur hangi çalışan yüzde 82 zam aldı?” diye konuştu.

Son 2 yılda elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 60 ile yüzde 70 oranındaki zamlardan sonra 9 milyonu aşkın abonenin elektrik ve doğalgazının kesildiğini hatırlatan Ahmet Akın şunları söyledi:
“Andemi öncesi elektrik faturasını ödeyemedi için elektriği kesilen 9 milyonu aşkın vatandaşımız vardı. Pandemi sürecinde borcu ödeyemeyenlerin sayısı arttı. Şimdi bir de elektriğe zam yapıldı. Evine ekmek götüremeyen insanlarımız faturayı nasıl ödeyecek? Kış kapıda! Vatandaş indirim beklerken, esnaf, sanayici indirim isterken zam yapmak milletin aklıyla alay etmektir.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu