88 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Kuzey Ege açıklarında yapılan iki ayrı operasyonda Yunanistan’ın Midilli (Lesvos) Adasına gitmek isteyen iki ayrı şişme bot içinde 88 kaçak göçmen Sahil Güvenlik tarafından yakalandı.

Saat 05.35’te, Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından, Çanakkale’in Ayvacık ilçesi Müsellim Geçidinde lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmen tespit edildi. Görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu tarafından hareketli lastik bot durduruldu ve içerisindeki Irak uyruklu 13 erkek, 7 kadın, 23 çocuk toplam 43 kaçak göçmen yakalandı.

İkinci olayda ise saat 08.40’ta, Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından, Çanakkale’in Ayvacık ilçesi Kadırga Burnu güneyinde lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen tespit edildi. Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik botu tarafından hareketli lastik bot güvenlik bir şekilde durduruldu ve içerisindeki Afganistan uyruklu 22 erkek, 9 kadın,  14 çocuk toplam 45 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan iki ayrı gruptaki 88 kaçak göçmen daha sonra Sahil Güvenlik botu tarafından Küçükkuyu limanına getirildi ve işlemlerinin yapılması için yetkililere teslim edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu