18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ve ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

Havran’da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreni 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunum törenine Kaymakamımız Şeref AYDIN, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün ve aziz şehitlerimizin anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesin…in ardından Havran Kültür Merkezi’ ne geçen protokol üyeleri Havran Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programına katıldı.
Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü münasebetiyle Havran Kültür Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Havran Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Feridun Sefa’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Daha sonra Havran Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Kahraman Kadınlarımız” isimli gösteri ilgiyle izlendi. Çanakkale Deniz savaşlarında kaldırdığı 276 kiloluk top mermisiyle Çanakkale Savaşlarında efsaneleşen Koca Seyit’ in torunu Ezgi Yıkar’ın konuşmaları uzun süre alkışlandı. “Vatan Sağolsun” isimli tiyatro çalışması ecdadın nasıl bir ruh haliyle vatan savunması gerçekleştirdiğini gözler önüne serdi ve salonda duygu dolu anlar yaşattı. Program Çanakkale destanını anlatan şiirlerin okunmasının ardından son bulurken Havran Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferi isimli resim sergisi programa katılanlar tarafından beğeniyle karşılandı.
Havran Kültür Merkezinde düzenlenen programın ardından Çanakkale Kahramanı Koca Seyit mezarı başında okunan dualarla anılırken yapılan saygı atışıyla canlarını bu vatan için armağan eden ecdat bir kez daha minnetle anıldı. Kocaseyit Mahallesi’nde gerçekleştirilen program Kaymakamımız Şeref AYDIN, Balıkesir Milletvekili Mustafa CANBEY, Havran Belediye Başkanı Emin ERSOY, Kurum Amirleri, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Program Kocaseyit Camii’nde okunan Mevlit ve duaların ardından yapılan ikramlarla sona erdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu