Zeytinin reçelini de yaptılar!

Edremit ilçesinde zeytin ve zeytin yağı üretimi yapan bir firmanın yeni ürünü olarak piyasaya sürdüğü zeytin reçeli ilgi topluyor.

Türk damak tadında tuzlu ve ekşi olarak tüketimi tercih edilen zeytinin, şeker ile buluşmasından doğan zeytin reçeli kahvaltı sofralarında yer bulacak. Yıllar öncesinde unutulan ve yeni neslin pek tanımadığı bir lezzet olan zeytin reçelini, eski metotlarla canlandırarak bir kez daha gün yüzüne çıkardılar. Yeşil zeytin, narenciye kabukları, karanfil, tarçın ve şekerden imal edilen zeytin reçeli özellikle yerli turistlerden büyük ilgi görmeye başladı.

Yaptığı denemeler sonrasında mükemmel lezzete ulaşan ‘Adramut’ isimli zeytincilik firması sahibi Zafer Soykara,  zeytin reçelini anlattı. Soykara, “Daha önceki yıllarda ekşisini ve tuzlusunu yediğimiz için değişik bir butik ürün yapma gereksinimi duyduk. İçerisine portakal kabuğu, karanfil, bölgemizin narenciyesini ve şekel ilave ederek, bu lezzetleri buluşturduk. Farklı bir lezzet ortaya çıkardık. Bu ürünü nihai tüketiciler ve bazı kahvaltı salonları tercih ediyor. Fakat daha fazla şehir dışındaki müşterilerimiz bu farklı lezzeti buradan alıp gidebilecek farklı bir ürün olarak tercih ediyor” dedi.

Zeytin ve zeytinyağı alan müşterilerin önce denemekten çekindiği, ancak daha sonra ön yargılarını yıkarak çok beğendiği zeytin reçeline, önümüzdeki zamanlarda ilginin daha da artması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu