YETERLİLİK SINAVLARI TAMAMLANDI

İkinci el oto alım ve satım işinde uygulamaya koyulan Mesleki Yeterlilik Belgesi kapsamında sınavlar Edremit Ticaret Odasında başladı.

65 Kişinin başvurduğu mesleki yeterlilik belgesi sınavları 3 gün boyunca her gün 20 kişinin katılımı ile yapılırken, yazılı sınav için Odamız Meclis Salonu’nda; uygulamalı sınav için ise Arda Otomotiv’de uygulama alanı oluşturuldu.

Balıkesir´de İkinci El Oto Alım Satımı işi yapacak olanların almak zorunda oldukları Mesleki Yeterlilik Belgesine, galericilerin yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon, yaptığı açıklamada; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile MEYBEM A.Ş tarafından İkinci el oto alım ve satım işi için gerekli olan Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavına giren ve girecek olan üyelerimize ve vatandaşlarımıza öncelikle başarılar diliyorum. En son edindiğimiz başvuru rakamlarına baktığımız zaman Balıkesir bölgesi içerisinde en fazla başvuru odamızda yapılmıştır. Odamızda yapılan sınava 50´nin üzerinde katılım olmuştur.İlk başvuru tarihini kaçıran vatandaşlarımız da mevcut ilerleyen dönemlerde yeni bir sınav tarihi daha belirlenecek.Belge sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız odamız ile iletişime geçebilirler” açıklamalarında bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu