SAKA“GEREKLİ CEVABI 31 MART’TA ALACAKLAR.”

Edremit Bağımsız Belediye Başkanı Kamil Saka; Narlı, Altınoluk, Cumhuriyet Mahallesi’nde vatandaşlar ile buluştu. Meydanlar hınça hınç Edremit Sevdalıları ile doldu taştı. Vatandaşların ‘ Geliyor geliyor, Kamil Saka Gekiyor’ şarkısı ile coşarak, 31 Martta Edremit Sevdalısı Kamil Saka’nın tarih yazacağının altını çizdiler.

Yaklaşık 30 yıl Güre’yi ranta karşı direnerek gelecek kuşaklara aktarabilinecek bir kent halinde tutunu söyleyen Kamil Saka; “ Edremit’e geldiğimiz gibi bu korumacı anlayışı Edremit’in genelinde, Altınoluk’ta, Güre’de, Zeytinli’de ve Akçay’da uygulamaya başladık. 5 yıl önce Edremit halkına bir söz verdim: ‘ Edremit Belediyesi’nin kapısından yalan ve talan girmeyecek’ dedim. 5 yıl boyunca temel ilkemiz dürüstlük oldu. Yeni dönemde de bu kararlı duruşu sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bizim sevdamız makam değil; Edremit’tir. “ diye konuştu.

Edremit Halkının arkasında olduğunu, 1 Nisan’da tekrar Edremitlilerin Belediye Başkanı olacağını ifade eden Başkan Saka; “Edremitimiz, mavi ve yeşilin buluştuğu doğası ve coğrafi konumuyla Balıkesir’in en değerli ilçelerinden biri olmakla beraber ekonomik ve sosyal açıdan da oldukça önemli bir değere sahiptir. Belediye olarak atacağımız her adım Edremit’in değerini artıracak var olan potansiyelini parlatmaya devam edecektir. Bu başarı ancak ve ancak adil, dürüst ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla elde edilebilir “ dedi.

Başkan Saka; “Bazıları Türkiye’nin sadece Ankara’dan yönetildiğini zannetmekteler. 10 yıl önce bunu zannedenlere o günkü Güre halkı gerekli cevabı vermişti. Ben şuna inanıyorum ki şimdi Edremit halkı daha büyük bir şamarla gerekli cevabı verecek. Çünkü burada biz ülkeyi yönetecekleri değil, burada biz kenti yönetecekleri seçiyoruz. Onu seçme hakkı da sadece bizlerindir. Ne idüğü belirsiz bir şekilde Ankara’da masa başında oturup, neyin kantarı, neyin topuzu, neyin metresi, neyin santimini izah dahi etmeden, aday belirleyenler gerekli cevabı 31 Mart’ta alacaklar. Bundan benim hiç şüphem yok.” Diye konuşarak şu sözlere yer verdi.  

“Edremit ‘de 5 yıl önce ön seçim ile Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımın oylarıyla aday oldum. Edremit tarihinde ilk defa Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı olarak göreve başladım. 6 ayrı belediye ve bunun içinden çıkacak büyükşehir belediyesinin yapılanmasını İstanbul’da ve İzmir’de sadece büyükşehire geçişi bile iki dönemde belediyeler zor başarmışken biz, 6 belediyeyi birleştirip büyükşehir belediyesinin ayrılmasını 2-2,5 yıl gibi bir süreçte tamamladık. Diğer belediyelerden kalan  140 milyonluk borcun da büyük bölümünü tasfiye ettik, yapılandırdık, ödedik ve Edremit Belediyesi’ni çalışır hale getirdik.” Dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu