ÖREN TEMİZLENDİ

21 Eylül Dünya Temizlik gününde Ören plajı ve meydanı temizlendi.
Doğaya atılmış çöpleri temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak amacıyla her yıl düzenlen 21 Eylül Dünya Temizlik günü Burhaniye Belediyesi öncülüğünde Ören plajı ve meydanınnın temizlenmesiyle kutlandı.
Let’s Do İt Vakfı Balıkesir Ekibi başta olmak üzere, Adramyteion Antik Kenti Kültür Turizm Doğa Derneği ve BUBYO işbirliğiyle gerçekleştirilen temizlikte yaklaşık 700 kilo çöp toplandı.
Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in de eldivenlerini giyerek katıldığı temizlik etkinliğine Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’ndan gönüllü öğrencilerin yanı sıra, Belediye çalışanları, sivil toplum örgütü üyeleri ve gönüllü vatandaşlardan oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip katıldı.
Burhaniye meydanının temizlenmesiyle başlayan etkinlik daha sonra, Mavi Bayraklı Ören plajının temizliğiyle sürdü. Etkinliğe katılanlara günün anlamına yönelik konuşma yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Belediye olarak çevre temizliğini önemsediklerini ifade ederek, temizlik ve sağlık konusunda küresel atık problemlerine dikkat çekti. Deveciler, temizlik bilinciyle çevreye ve doğaya karşı görev üstlenilmesi gerektiğini vurguladı. Burhaniye Ören’den başlayan bu temizlik çalışmalarının bütün ilçe geneline yayılmasını arzu ettiğini belirten Başkan Deveciler daha sonra eldiven giyerek çöp poşetiyle çöp topladı.
200 kişilik ekibin 2 saat süren temizlik çalışması sonucu bölgeden yaklaşık 700 kg çöp toplandı… Toplanan çöpler çöp arabasına atılarak imha edildi. Düzenlenen etkinlik hatıra fotoğraf çekimi çay ve su ikramlarıyla son buldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu