NAZIM HİKMET ŞİİR VE MÜZİKLE ANILDI

Türk şiirine kattığı yenilikle zamanını aşıp evrensellik kazanan Şair Nazım Hikmet Ran, ölümünün 55. Yılında Ayvalık’ta anıldı. ‘Yeryüzü aşkın oluncaya dek’ başlıklı etkinlikte, usta şair hem kendi dizeleri hem diğer şairlerden seçkiler hem de müzikle anıldı.

Şiirlerinde sevgiden ölüme, barıştan adalete yaşamın içindeki olay ve duyguları özgün olduğu kadar güçlü kelimelerle, edebiyata ve insanlara armağan eden Nazım Hikmet’in anısına düzenlenen etkinlik, aralarında Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı İlişkileri Temsilcisi Hüseyin Baraner, CHP, ÇYDD ve ADD temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tarafından dinlendi.

Ayvalık Sanat Fabrikası’nda 3 Haziran Pazar akşamı saat 20.00’de başlayan etkinlikte, Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri Ümit Özgültekin tarafından düzenlenen etkinliğe Müzik eğitmeni Gönül Tuna ve Gönül korosu ile Zeynep Kazancıgil ve Ayvalık Belediyesi destek verdi.

Nazım’ın unutulmaz dizelerinin yanı sıra, 20. yüzyılda en etkili Alman şairi Bertolth Brech, tiyatro oyuncusu şair ve eğitmen Müjdat Gezen, Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin en önemli şairlerinden Cahit Sıtkı Tarancı ve Toplumcu şiirin önemli temsilcilerinden Şair Adnan Yücel’in şiirlerine yer verilen şiirin müzikle buluştuğu etkinlik, Ümit Özgültekin’in şiirlere kattığı yorum, Gönül Tuna’nın ses rengi ve koronun performansı açısından beğeni topladı.

Nazım’ı hasretle ve sevgiyle anmaya devam edeceklerini ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, programı hazırlayan Ümit Özgültekin, Gönül Tuna, Gönül Korusuna ve katılım gösteren herkese teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu