MOTOSİKLETLERE SIKI DENETİM


Balıkesir ili genelinde elektrikli bisiklet, mobilet, motosiklet atv vb. araçların yaygınlaşması ile birlikte; sürücü belgesiz, yetersiz ehliyetli, tescilsiz, kasksız ve ekipmansız araç kullanmak gibi kural ihlallerini önlemek ve bu tür araçların sürücülerini ikaz ederek eğitip, durumsal farkındalık yaratmak, suç unsuru tespit edilenler hakkında ise yasal işlem yapmak için, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; tüm ilçelerde jandarma sorumluluk alanında 24-25 Ağustos 2019 tarihlerinde asayiş ve trafik timlerinin katılımı ile motosikletlere yönelik özel denetim ve kontrol uygulaması yapılmıştır.
Motosiklet Özel Uygulaması kapsamında (58) asayiş ve (45) trafik timi olmak üzere toplam (103) tim ile (353 personelin katılımıyla) uygulama yapılmıştır.
Yapılan kontrollerde; (4.522) sürücü denetlenerek kask ve korucuyu ekipman kullanmaları konusunda, gerekli ikazlar yapılmış olup çeşitli eksikleri bulunan (453) sürücüye (195.068) TL idari para cezası kesilmiş, (153) araç trafikten men edilmiş, (2) çalıntı araç ve (5) aranan şahıs yakalanmıştır.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı; Asayiş ve trafik timleri tarafından sürücülerimizin ve yayalarımızın huzur ve güven içerisinde trafikte seyir etmelerini sağlamak ve olabilecek, trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla trafik denetimleri aralıksız olarak devam edecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu