MOBİL TAHSİLAT ARAÇLARI SOKAKLARDA

 

yapıyoruz hem de belediyeye ait ödemelerin yapılmasını bekliyoruz, bu durumda bir mantık hatası oluşuyor düzeltmemiz lazım” dedi ve bunun üzerine Ayvalık Belediyesi kimseyi evden çıkartmadan tahsilatları yapabilmek için mobil tahsilat araçlarını oluşturdu.


4441066‘yı arayanın kapısına kadar gidiliyor;

Oluşturulan hizmet profiline göre, Ayvalık Belediyesine 4441066 üzerinden ulaşan vatandaşlarımızın kapısına mobil tahsilat aracı giderek, belediyeye yapacağı her türlü ödemeyi, ister kart ister nakit olarak, makbuzu da mobil cihazlarla verilerek tahsilatı yapıyor.

Böylece halkın özellikle Mayıs ayı gibi emlak vergilerinin toplandığı bu dönemde dışarı çıkmasına sebep oluşturmamak adına, önemli olduğunu savunan Başkan Ergin :”  Uygulamaya yeni başladık, arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre, özellikle kent merkezine uzak bölgelerde araç durduğu anda, elimize ulaşmış adreslerin dışında da bir talep oluşuyor ve o bölgede kapı, kapı tahsilat işlemini yapıyoruz. Halkımız memnun, bizler de dışarıya çıkılmasına bir nebze olsun engel olduğumuz için ve de hizmeti sunabildiğimiz için kendimizi iyi hissediyoruz. Malum veznelerimizde sosyal mesafeyi korumak için tedbir alıyoruz ama vatandaşlarımız için kapıdan çıktıklarında her ortam tehlike arz edebilir. Belediyemiz üzerinden Vefa gurubu ile birlikte elimizden geldiğince halkımızı dışarı çıkarmamaya çalışırken, vergiler için veznelerimize gelin demek mantıklı olmayacaktı. Bunu düşünerek mobil tahsilat aracı fikrini geliştirdik ama görülen o ki; pandemiden sonraki süreçte de bu hizmet devam edecek. Çünkü halkımız kapısından ödeme yapmaktan gayet memnun. İnternet sayfamızdan e- tahsilat işlemimiz de var ama alışılagelmiş yöntemler insanlarımız için daha kolay geliyor. Halkımıza ne kolay geliyor neyi talep ediyorsa ona uygun hizmeti sunmakta bizim görevimiz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu