MİSAFİRLER DE MEMNUN

Sosyal belediyecilik anlayışını titizlikle sürdüren ve hayata geçirdiği projelerle ödüle layık görülen Burhaniye Belediyesi’nin hizmetleri sadece Burhaniyelilerin değil, yaz sezonunu ilçede geçiren misafirlerin de takdirini topluyor. İlçe sınırları içinde küçük yaşlı demeden ihtiyacı olan herkesin elinden tutmaya gayret gösteren Burhaniye Belediyesi, misafirlerinin de zor zamanlarında yanında oluyor. Bu kapsamda çalışmalarına hız kesmeden devam eden belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, verdikleri hizmetlerin yeterli olup olmadığı konusunda sürekli olarak anket çalışması da yapıyor. Araştırma sonuçlarıysa belediyeden sağlık hizmeti alan vatandaşların yüzde 98’inin, verilen hizmetlerden oldukça memnun olduğunu gösteriyor.

Ankara’dan gelen ve yaklaşık 25 yıldır yaz aylarını İskele Mahallesi’ndeki evlerinde geçiren 90 yaşındaki Necla Kaptan ile 72 yaşındaki Filiz Akıncı, Burhaniye Belediyesi’nin evde sağlık hizmetlerinden faydalanan iki misafir. Rahatsızlıkları nedeniyle her hafta yapılması gereken iğneleri bulunan ve yürüme zorluğundan dolayı hastaneye gidip gelmede büyük güçlük yaşayan Necla Kaptan ile ayağında meydana gelen kırık neticesinde bir ay süreyle ayağı alçıda kalan Filiz Akıncı’nın da imdadına belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri yetişmiş.

Bir hafta süreyle olması gereken iğneler için belediyeye başvuran ve ekiplerin her gün aynı saatte evine geldiğini belirten Filiz Akıncı, verilen hizmetten oldukça memnun kaldığını söylüyor. İğnelerin bitiminin ardından 3-4 gün içinde belediyeden arandığını ve aldığı hizmetten herhangi bir şikayeti olup olmadığının sorulduğunu ifade eden Akıncı, “Gerçekten hayret ettim. Belediye Başkanı Necdet Uysal’ı bu güzel çalışmadan dolayı tebrik ediyorum. Talihsiz bir kaza sonucu Temmuz ayında ayağımı kırdım. İğne olmak için, alçıyla hastaneye gidip gelmem çok zordu. Çok güzel bir örgütlenme, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diyor.

Doğumdan ölüme kadar her safhada vatandaşının yanında olan Burhaniye Belediyesi, sürekli olarak memnuniyet ölçümü de yapıyor. Evde bakım ve sağlık hizmetlerinden cenaze, nakil, bebek bakımı ve ambulans hizmetlerine kadar her alanda memnuniyet anketi yapan Burhaniye Belediyesi, vatandaşları telefon ile tek tek arayarak, verilen hizmetten memnun olup olmadıklarını öğreniyor. Yaklaşık 5 bin vatandaş aranarak yapılan ankette, Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne kolay ulaşıp ulaşamadıkları, ekibin zamanında gelip gelmediği, personelin güler yüzlü olup olmadığı, hastayla iletişimi ve işindeki başarısı gibi sorular soruluyor. Yüzde 98 memnuniyet sonucu çıkan anketlerde, şikayeti olan vatandaşların neden memnun kalmadığı, neyin eksik ve yanlış olduğu da tespit ediliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu