KUZEY EGE’DE 280 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesinden Yunanistan’ın Midilli Adasına
lastik bot ile gitmek isteyen Düzensiz Göçmenlere yönelik Sahil Güvenlik Ekiplerince akşam saatlerinde başlayıp gün ağarıncaya kadar süren operasyonlarda 280 kişi yakalandı.

Kuzey Ege de yasadışı geçişlere önlem amacıyla devriye görevi yapmakta olan TCSG 107 Bot Komutanlığı Ekipleri tarafından Ayvacık’ın Küçükkuyu beldesi, Sivrice burnu, Burunucu mevki ve Kadırga burnu açıklarında yapılan 6 ayrı operasyonda Yunanistan’ın Midilli adasına yasa dışı yollardan gitmek isteyen Afganistan, Kongo, Senegal, Yemen, Angola, Somali ve Orta Afrika Cumhuriyeti uyruklu 280 düzensiz göçmen yakalandı.TCSG 107 botu ile Küçükkuyu açıklarına getirilen göçmenler daha sonra TCSG-KB 4320 botu ile Sahil Güvenlik Karakoluna taşındılar.
Gelen göçmenlere burada giyecek ve yiyecek yardımı yapıldı. Yabancı uyruklular, işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.
Son günlerde yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli adasına gitmek isteyen düzensiz göçmenlerin sayısında büyük oranda artış tespit edilirken Ayvacık sahilini güzergah seçen Düzensiz göçmenlere yönelik Sahil Güvenlik ekiplerince yapılan operasyonlarda Ağustos ayı içinde çeşitli ülkelere mensup 2 bin 59 Düzensiz Göçmen yakalandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu