KUVA-Yİ MİLLİYE ŞEHRİ EDREMİT TERÖRE KARŞI EL ELE

İstanbul’da yaşanan terör saldırısının ardından Edremit ilçesinde Kaymakamlık, Edremit Belediye Başkanlığı, AKP, CHP ve MHP tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda ortak basın açıklaması yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı basın açıklamasında teröre lanet yağdı.

İstanbul, Beşiktaş’ta yaşanan terör saldırısına karşı Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ve siyasi partiler tek yürek olarak ortak basın açıklaması yaptı. Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediye Başkanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Edremit İlçe Başkanlıkları tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda “Kuva-yi Milliye Şehri Edremit Teröre Karşı Elele” sloganı ile gerçekleştirilen basın açıklamasına binlerce kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra gençler tarafından ‘Bu Vatanı Böldürmeyeceğiz’ yazılı dev pankart açıldı. İlk olarak Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı bir konuşma yaptı. Kaymakam Sırmalı “Kuva-yi Milliye şehri olan Edremit’ten teröre karşı birlik beraberliğimizi göstermek için bugün bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bugün burada polisimizin yanında olduğumuzu göstermek, vatanımıza, milletimize, devletimize olan saygımızı göstermek için Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmış bulunmaktayız. Kıymetli Edremitliler 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’da Beşiktaş’ta güvenlik güçlerimize ve sivillere yönelik alçakça, haince olan saldırıyı lanetliyoruz. Bu saldırıda 37 tane polisimiz 7 tane vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaklaşık 150’ye yakın yaralımız var. Ben şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Şunu unutmasınlar ki bunu yapanlar en kısa zamanda, en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Milletimizin birlik beraberliğine göz dikenlere en iyi şekilde cevap verilecektir. 15 Temmuz’da kahramanlık destanı yazan bu millet hiçbir zaman korkmayacak, yılmayacaktır. Bizler ölürsek şehit, yaşarsak gazi kalırız diye hayatına felsefe yapmış, kahraman Türk ecdadının torunlarıyız. Hiçbir şey bizi yıldıramaz, terörden umut besleyenler her zaman kaybetmeye mahkumdurlar. Bu duygu ve düşüncelerle, bugün burada bizlerin bir araya gelmesini sağlayan başta Edremit Belediyesi olmak üzere siyasi parti ilçe başkanlarıma ve tüm Edremitlilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da yaptığı konuşmada “Kuva-yi Milliye Şehri Edremit’in vatansever, yiğit ve cesur insanları; İstanbul – Beşiktaş’ta PKK’lı hainler tarafından gerçekleştirilen ve 44 polis ve sivilimizi şehit verdiğimiz terör saldırısı nedeniyle düzenlediğimiz “Edremit Teröre Karşı El Ele” basın açıklaması nedeniyle bir aradayız. Yurtsever Edremitliler; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, masa başında üç-beş kişinin kararıyla kurulan bir devlet değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, birilerinin keyfi için sömürge düzeninin uzantısı olarak varlığını sürdüren bir devlet de değildir. Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin tapusu Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sarıkamış’ta kanla yazılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulurken bu ülkenin evlatları memleketlerinin bağımsızlığı ve al bayrağı için oluk oluk kan akıtmışlardır. Bu ülke, öyle üç-beş çapulcunun iki dudağının arasından çıkan kararla kurulmadığı gibi, yine üç-beş çapulcunun saldırılarıyla da bölünmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bölmek için haince, alçakça ve kahpece sıkılan kurşunlar ve patlatılan bombalar bir işe yaramayacaktır. Bu ülkeyi ve devletini bölmek korkak ödleklerin işi değildir! Biz bu ülkeyi korkak ödlek gibi değil; Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi, Şehit Kubilay gibi, Şehit Ömer Halisdemir gibi cesurca, mertçe, korkmadan ve yılmadan korumasını ve geleceğe taşımasını çok iyi biliriz! Ülkemiz, kurulduğu günden bu yana şehit vermiştir. Bu topraklar şehit kanları ile sulana sulana bu günlere gelmiştir. İstiklal Marşı’mız da dahi; Bastığın yerleri toprak! diyerek geçme, tanı! / Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı / Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.… sözleri geçmektedir. Biz, bu aziz ve cennet vatanda bir ve beraber kardeşçe yaşamak istiyoruz. Elini kana ve gözyaşına değdirmemiş herkes bizim kardeşimizdir. Türk’ü Kürt’ten, Laz’ı Çerkez’den ayıramayız… Alevisi Sunnisi diye bir ayrım yapmak, bizim ülkemizin kuruluş felsefesine uymaz, uymamaktadır. Soruyorum: 40 yıldır Türkiye’ye saldıran taşeron PKK’nın eline ne geçmiştir? Türkiye Cumhuriyeti’nin misak-i milli sınırlarından tek bir toprak parçası mı alabilmiştir? Herkes ama herkes kendisiyle yüzleşmeli ve kararını o doğrultuda vermelidir ve unutmamalıdır: Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni dünyanın tüm emperyalist devletleri birleşse de Böl-dür-me-ye-ce-ğiz! Terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve Türk Milletine baş sağlığı; yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum “dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, AKP Edremit İlçe Başkanı Metin Örkçü, CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, MHP Edremit İlçe Başkanı Ahmet Kabaklı, Edremit İlçe Emniyet Müdürü tolga Alpay ve polis memurlarına çiçek vererek başsağlığı dileğinde bulundular. Cumhuriyet Meydanı’nda şehitler için lokma dağıtıldı. Basın açıklamasına ilçe deki kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, spor kulübü taraftarları ve binlerce vatandaş katıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu