Kocaeli’de “Geleceğe Hamle” ile 4. buluşma

Kocaeli Büyükşehir Belediye çocukların zihinsel becerilerini desteklemek ve güçlendirmek amacıyla yapılan Geleceğe Hamle Bilgievleri Satranç Turnuvası’nın dördüncüsü düzenleniyor.

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Bilgievleri’nde eğitim gören çocuklar için düzenlenen, bu yıl dışarıdan da katılımın sağlandığı Geleceğe Hamle Bilgievleri Santranç Turnuvası’nın dördüncüsü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yaşar Çakmak’ın ilk hamlesi başladı.

Turnuva Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda, 7 Yaş Genel, 8 Yaş Genel, 9 Yaş Genel, 10 Yaş Genel, 12 Yaş ve Altı, 14 Yaş ve Altı, 16 Yaş ve Altı ve Açık Kategori olmak üzere, her kategoriden 64 yarışmacıyla toplamda 8 kategori 512 katılımcı şeklinde gerçekleşti.

Satrancın zihinsel aktivitelerin geliştirilmesi için son derece faydalı bir spor olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, erken yaşta satranca ilgi duyan çocukların kendilerini geleceğe daha iyi hazırlayacaklarını vurguladı.

Şampiyonanın son üç turu pazar günü oynanacak. Ödül Töreni ise aynı gün son tur maçlarının bitiminden sonra yapılacak.​

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu