KOCAELİ EMEP’TEN İZMİT’TEKİ ‘BÜYÜK’ YIKIMA TEPKİ!

Kocaeli’de İzmit Belediyesi önünde bulunan Tekel Binası kalıntısının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasına Emek Partisi tepki gösterdi.

KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediyesi önünde olan Tekel Duvarı’nın yıkımına Emek Partisi’nden tepki geldi. Emek Partisi Kocaeli İl Yöneticisi Reyhan Başaran yaptığı yazılı açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin belediyecilik anlayışını eleştirdi. Başaran, “Kentin belleğine kazınmış bir yapının bir kepçe darbesiyle yıkılmasını kabul etmediklerini söyledi.

TEK ADAM YÖNETİMİ!

27 yıldır duran duvarın, güçlendirilerek daha kullanışlı bir mekan haline getirilebileceğini belirten Reyhan Başaran, “Ben yaptım oldu’ diyen anlayış, burayı halka dahi sormadan, bir dozer kepçesiyle yıkılan tutum ve bu anlayışın kabul edilemez” dedi. Şehircilik adına yapıldığı iddia edilen atılan her adımın ihaleler yoluyla rantın paylaşımına dönüştürüldüğünü ifade eden Başaran, “Onların belediyecilik anlayışında Kocaelilinin talepleri, ihtiyaçları yoktur, olamaz da. O nedenle de kentin belleğine kazınmış bir yapıyı bir kepçe darbesi ile yıkmakta da beis görmezler” dedi.

“BU KABUL EDİLEMEZ”

İzmit’in değerlerine rekabetin karıştırılmaması gerektiğini belirten Başaran, yazılı açıklamasında, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüm İzmitlilerin, tüm Kocaelililerin ortak değeri olan bir yapıyı rakip gördüğü parti ve belediye başkanını egale etmek adına yıkmaktan geri durmayacağını da göstermiş oldu bu tutumuyla. İzmit’in değerlerine böyle sahip çıkılamaz. Emek Partisi olarak tüm Kocaeli halkını bu yağma ve talan üzerine kurulu belediyecilik anlayışına karşı mücadele etmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu