KAYMAKAM SIRMALI; “KURTULUŞ MEŞALESİNİN ATEŞLENDİĞİ TARİHİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Koronavirüs önlemleri  ve sokağa çıkma yasağı sebebiyle 19 Mayıs’ı evlerinde kutlayacak Edremitlilere seslenen Kaymakam Sırmalı; “Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını bir arada kutlayamıyor olmanın burukluğunu yaşıyor olsak da; bu önemli tarihin coşkusunu, sevincini evlerimizde bayraklarımızı asarak, saat 19:19 geçe İstiklal Marşımızı hep birlikte okuyarak kutlayacağız. İnanıyorum ki birlik ve beraberlik içinde bu zorlu günleri de aşarak sağlıklı ve mutlu günlerde yeniden bir araya gelerek kutlayacağımız daha nice 19 Mayıslarda buluşacağız” dedi.

KAYMAKAM SIRMALI; “KURTULUŞ MEŞALESİNİN ATEŞLENDİĞİ TARİHİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve Milletimizin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesinin ateşlediği tarihin 101. yıl dönümünü milletçe  idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919 milletimizin zaferlerle dolu tarihinde dönüm noktalarından biri olan, bağımsızlık ve özgürlük umutlarının gerçekleştiği yeni bir destanın başladığı bir gündür.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek Samsunda başlattığı kurtuluş mücadelesi, ulusal birlik ve beraberlik şuuru ile tüm yurda dalga dalga yayılmış, milletimizin azim ve kararlılığı ile zaferle taçlandırılmıştır.

 Kurtuluş mücadelemizin en anlamlı günlerinden olan bu önemli günün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, istikbalimiz olan gençlerimize emanet edilmesi son derece anlamlıdır.

Sevgili Gençler;

19 Mayıs 1919 tarihinin Büyük Önder Atatürk tarafından gençliğe armağan edilmesi büyük anlamlar taşımaktadır. Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek olan sizlersiniz,” diyerek Türkiye Cumhuriyetini koruma ve yaşatma görevini siz gençlere emanet etmiştir. Bu değerli ve kutlu emaneti sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere aktarmak için var gücünüzle çalışmalısınız.

Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur. Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle; gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir” dedi.

Bu kutlu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh bir geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir diyen Kaymakam Sırmalı; “Bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını, İstiklal savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili Gençlerimizin ve bütün Edremitli vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu