İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 99. YIL DÖNÜMÜ HAVRAN’DA KUTLANDI

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yılı Havran Kültür Merkezinde Sekizeylül Ortaokulunun hazırladığı gurur ve hüznün bir arada yaşandığı güzel bir programla anıldı. Programa Kaymakamımız Şeref AYDIN, Havran Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet YILMAZ, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf SÖBÜOĞLU, Kurum Amirleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Şanlı Bayrağımız ve Vatanımız uğruna şehit düşen askerlerimiz ve İdlip Şehitlerimizin anılmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemine dair konuşmayı Nazlı GAZEZOĞLU yaptı. İstiklal Marşımızın Mehmet Akif tarafından yazım süreci beyaz perde arkasından gölge oyunu şeklinde yansıtılırken Sekizeylül Ortaokulu öğretmenleri Mehmet Oğuzhan GÜLERTAN ve Özgür ÖZCAN’ın sazları eşliğinde Ferda ÇIRPICI’nın seslendirdiği türküler büyük beğeni topladı.

Sekizeylül Ortaokulu öğrencisinin Mehmet Akif ERSOY’un "Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak" adlı şiirini okurken gösterdiği performans salondaki bütün izleyicilerden alkış aldı. Sonrasında Sekizeylül Ortaokulu öğretmenleri Özkan BAYRAM ve Levent Nuri DÖNMEZ koordinatörlüğünde hazırlanan tiyatro gösterisini sergileyen öğrenciler izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma yarışmasında ilkokullar arasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf SÖBÜOĞLU’dan, ortaokullar arasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Havran Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet YILMAZ’dan ve liseler arasında dereceye giren öğrenciler ise ödüllerini Kaymakamımız Şeref AYDIN’dan aldı.

Dolu dolu geçen tören sonunda Havran’daki kamu çalışanları, esnaf, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yer aldığı çeşitli meslek gruplarından birçok kişinin seslendirmesiyle hazırlanan İstiklal Marşı videosunun gösteriminin ardından Görsel Sanatlar Öğretmeni Selvi MARANCI’nın program içerisinde çizmiş olduğu Mehmet Akif portresi Kaymakamımız Şeref AYDIN’a hediye edildi. Kaymakamımız Şeref AYDIN program sonunda yaptığı kısa konuşmada birlik ve beraberliğimizin daim olmasını dileyerek Akif’in "Rabbim bu Millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın" niyazını hatırlattı. Bu güzel program için okulumuzu, öğretmen ve öğrencilerimizi kutlayarak programın hazırlanmasında emeği geçenlere, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

 


Avast logo

Bu e-posta virüslere karşı Avast antivirüs yazılımı tarafından kontrol edilmiştir.
www.avast.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu