GAZİANTEP’TE ALZHEİMER HASTALARINA MÜZİKLİ TERAPİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’nde uygulanan müzikli terapi ile hastalar moral ve motivasyon depoluyor.

GAZİANTEP (İGFA)- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında desteklenen ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’ndeki yaklaşık 100 hasta, davul, tef, darbuka çalıp şarkılar söyleyerek hoş vakit geçiriyor, hayata daha sıkı tutunmaları sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, hastaların yaşam kalitelerini artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Alzheimer hastalığının tam tedavisi mümkün olmadığını kaydeden Dr. Tolay, “Amacımız bu hastalığın ilerlemesini azaltmak. Etkinlikler içerisinde en önemli unsurlardan biri müzik. Müziği çok iyi kullanmak gerekiyor. Özellikle bireylerin grup halinde veya bireysel şekilde eşlik edebilecek türden müzikler seçilerek onların terapi olması sağlanıyor. Müzikle hastaların pozitif yönden etkilendiğini gördük. Dolayısıyla hastaların yaşam standartları yükselmiş oluyor. Merkezdeki ulu çınarlar, müzikli etkinliğe katılıp moral buluyor. Burada onların kaliteli zaman geçirmelerine katkıda bulunuluyor” dedi.

alzaymir hastasi ulu cinarlar muzikli terapi ile moral depoluyor 1 E 751 |

“ŞARKILARA EŞLİK EDİP STRES ATIYORUZ”

Hastalığı dolayısıyla merkezde tedavi gören İbrahim Halil Bazatlı ise, yaklaşık bir yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonucu rahatsızlandığını ve 11 gün yoğun bakımda kaldığını ayrıca eşinin de kanser tedavisi gördüğünü söyledi. Bazatlı, “Müzik dinletisi çok güzel bir duygu ve mutlu oluyoruz. Sıkıntılardan bunalmışız ama müzikle rahatlayıp huzur buluyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu