GAPTARIM’A ‘GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’ İMZASI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 12’ncisi düzenlenen, 6-9 Nisan tarihlerinde gerçekleşen GAPTARIM, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nda açtığı stant, çiftçilerin ve ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü.

GAZİANTEP (İGFA)- Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı tarafından, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen 12’inci GAPTARIM, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nda kurulan stant büyük ilgi topladı. Yürütülen projelerin örneklerinin bulunduğu stantta, yerel ürünler sergilendi. Büyükşehir Belediyesi’nin projeli tarımsal destekleri, yürütülmekte olan projeler, üretime destek sağlayacak dağıtımlar ve diğer tarımsal faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle kadınların örgütlenerek kurduğu Ezogelin Tarım Kooperatifi üyeleri, ürettiği ürünleri çiftçilerle paylaştı, kadın üreticilere deneyimlerini aktarırlarken, merak edilen soruları yanıtladı.
tarim fuarinin gozdesi buyuksehir stanti oldu 9 E 249 |

“HAYATA DOKUNAN PROJE ÜRETİNCE BEĞENİLİYOR”

Stantta ilgiden memnun olan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanı Kenan Seçkin, “Kadın kooperatiflerinin görsellerini, tanıtımlarını yapıyoruz. Bunun yanında çiftçilerimize teknik yönden danışmanlık yapıyoruz, eğitimler veriyoruz, onların tanıtımlarını yapıyoruz. Tarımsal yeniliklerin, çiftçilerimize ulaşmasına da bu fuar ile vesile oluyoruz. Çalışmalarımız tarımsal üretimin yanı sıra tarımsal ürünlerin işlenmesini, markalaşmasını, coğrafi işaretin alınarak tanıtımının yapılması” diye konuştu.

Gelen çiftçilerin sorularını yanıtlayan ve kurulan Ezogelin Tarım Kooperatifi üyesi Senem Türkkan, “Kooperatif kurslarında 7 kadın birleşerek küçücük bir çalışma alanı oluşturduk ama şu anda inanılmaz yerlerdeyiz. Ziyarete gelen kişiler, fidelerimizi, nar ekşimizi, biberimizi, patlıcanımızı her şeyi soruyor, ilgi gösteriyor” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu