EDREMİT’TE KURBAN SATIŞVE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

Edremit Belediyesi Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarına devam ederken kurban satış ve kesim yerleri belirlendi.

Edremit Belediyesi, Kurban Bayramı’nda dini yükümlülüklerini yerine getirmek isteyen vatandaşların kurbanlarını sağlıklı şartlarda ve çevre temizliğine uygun şekilde kesmeleri için gerekli çalışmalara başladı. İlçe sınırları içerisinde farklı mahallelerde toplam dört kurban satış yeri belirlenirken, on sekiz kurban kesim yeri de vatandaşların hizmetine sunulacak. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban satış ve kesim yerlerinde hazırlıklar tamamlanma aşamasına getirildi.

Edremit Belediye Zabıta Müdürlüğü farklı illerden kurbanlık hayvanlarını kente getirenlerle ilgili, gerek sağlık ve hijyen şartlarına, gerekse çevre koşullarına dikkat edilmeden yapılacak her türlü satış ve kesim işlemlerine izin verilmeyeceğini, buna aykırı davrananlar hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdiler.  Edremit Zabıta yetkilileri yurttaşların bu kutsal görevi huzur içerisinde ve herhangi bir aksaklığa meydan bırakmayacak şekilde tamamlaması için ekiplerin çalışmalarını bayram sonuna kadar sürdüreceklerini ifade ettiler. Kamuya açık alanlar başta olmak üzere parklarda ve yol kenarları gibi açık alanlarda kesim yapılmaması konusunda uyarıda bulundular.

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürü Metin İlhan, vatandaşların hem yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalmamak, hem de sağlıksız çevre koşullarına davetiye çıkarmamak adına bu konuya azami ölçüde dikkat edilmesi gerekmektiğini belirterek kesim sonrası oluşan atıkların poşetler içerisinde belediye tarafından görevlendirilen araçlara verilmesini, büyükbaş hayvanların kesimleri için mezbahaları, küçükbaş hayvanlar için ise belediyemizce hazırlanan kesim yerleri ve mobil kesim araçlarında kesilmesini ve özellikle veteriner sağlık raporu büyükbaş hayvanların pasaportu, küçükbaş hayvanların nakil belgesi ve kulak küpesi olmayan hayvanların kurbanlık olarak  alınmaması ve son olarak kurbanlıklarının belediyenin belirlediği satış noktalarından alınmasına dikkat edilmesi gerektiği kaydetti.

Edremit Belediye Başkan Vekili Mehmet Ertaş’da Kurban kesim ve satış noktalarının Belediye ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından denetlendiğini belirterek, “Mübarek Kurban Bayramı’nda dini görevlerimizi yerine getirirken çevre temizliğimize ve sağlık şartlarımıza dikkat etmemiz gerekmektedir. Bunun için hazırladığımız uygun yerleri vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Amacımız herkesin bayramını rahat ve huzurlu geçirmesini sağlamaktır” dedi.

Edremit Belediyesi tarafından kurban satış yerleri, Edremit merkez Cumartesi Pazaryeri, Akçay Mahallesi Pazaryeri, Altınoluk Mahallesi Amfi Tiyatro arkası, Zeytinli Mahallesi eski okul yeri (köy tarafı) olarak belirlenirken kurban kesim yerler ise şu şekilde belirlendi; Edremit Merkezde; Toki Edremit, Adliye lojmanı arkası, Çifte Minare Cami yanı, Etem Demir Sitesi(Ülkü Yolu), Eski Bayramyeri, Cumhuriyet Mahallesi eski cezaevi arsası, Tuzcumurat Mah. Saray Caddesi Diş Hastanesi üst kısmı, Tuzcumurat Mah. eksi trafo altı, Huzurevi karşısı, Üçler Dede arkası, Yanık Değirmen yanı, Balıkesir BB Edremit Mezbahası, eski Zeytinli Mezbahası, Zeytinli Altınkum Bülent Ecevit Bulvarı eski belediye yeri, Güre Denizciler Sitesi, Güre Yeni Mahalle Camii yanı, Altınoluk Amfi Tiyatro yanı, Balıkesir BB mobil araç, Altınoluk Amfi Tiyatro yanı açık kurban kesim yeri.

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu