EDREMİT’TE 2. EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BAŞLADI

Edremit’te 2017/2018 eğitim-öğretim yılı 2. dönemi büyük sevinç ve heyecanla başladı. İlçede 11 Anaokulu, 34 İlkokul, 25 Ortaokul ve 20 Lise olmak üzere toplam 23.931 öğrenci, iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından büyük bir coşku ile okullarına kavuştular.

2017/2018 eğitim-öğretim döneminin başladığı ilk gün, öğrencileri yalnız bırakmayan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Burak Can ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Özbudak İstiklal İlkokulunu ziyaret ettiler. Okulun konferans salonunda öğretmen, öğrenciler ve veliler ile birlikte kitap okudular. Ardından öğrencilere kitap hediye edildi ve okul sütü projesi için öğrencilere  süt dağıtımı yapılarak,öğrencilerle bir süre sohbet edildi.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, “2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 2. döneminin öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor; tüm eğitim camiasına sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir dönem olmasını temenni ediyorum.” dedi. Daha sonra kitap okumanın önemine değinen Sırmalı; “Sevgili öğrenciler, kitap okumak, tüm derslerde ve sınavlardaki başarınızın artmasını sağlayacaktır. Kitaplar, gerçek dostlarınızdır. Evinizde kitap okuma saatleri planlamalı, yaptığınız planlara da uymalısınız’’ dedi ve öğrencilerin beslenmelerine katkıda bulunulması, zihinsel ve fiziksel olarak gelişimlerinin arttırılmasını hedefleyen Okul Sütü Projesiyle haftanın 3 günü ilköğretim çağındaki öğrencilere süt dağıtılacağını belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç; “Değerli öğrenciler, düzenli olarak kitap okursanız kelime dağarcığınız gelişecektir. Her kitap size başka hayatlar, başka insanlar, başka karakterler hakkında yeni bakış açıları kazandıracak ve çok daha açık fikirli bir insan olacaksınız. BENGİ Projesinde ailelerin de kitap okumasında büyük katkısı olduğunu belirterek, okullarımızda bu konuda oluşan bilinç ve farkındalıktan dolayı oldukça memnun olduklarını belirtti.  2. Dönem de tüm meslektaşlarıma ve öğrencilerimize başarılar diliyorum’’ dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu