EDREMİT DEVE GÜREŞLERİNE HAZIRLANIYOR

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Edremit Deve Güreşleri” için hazırlıklar başladı. 12 Şubat 2017 Pazar günü yapılacak olan güreşler için Çanakkale yolu üzeri, Kavlaklar Mahallesi altında ki güreş arenasında alan düzenlemelerine hız verildi.

 Edremit Belediyesi ve Edremit Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Edremit Deve Güreşleri Festivali 12 Şubata 2017 Pazar günü Edremit Deve Güreşi Arenasında yapılacak. Çanakkale yolu Kavlaklar Mahallesi altında gerçekleştirilecek olan “Geleneksel Edremit Deve Güreşleri” öncesi belediye ekipleri tarafından saha düzenlemelerine başlandı. İlk kez geçen yol güreşlerin yapıldığı yeni güreş arenası büyük bir beğeni ile karşılanırken bu yılda güreşlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için organizasyondan saha da ki alan düzenlemelerine karşı tüm hazırlıklar yerine getiriliyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından güreş arenasında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Saka, “Kültürel miraslarımızdan biri olan deve güreşlerini yaşatmak Edremit Deveciler Derneği ile birlikte Geleneksel Edremit Deve Güreşlerini düzenlediklerini belirterek vatandaşların keyifle izleyebilmeleri için gerekli hazırlıkların eksiksiz olarak yerine getirildiğini söyledi.

“Geleneksel Edremit Deve Güreşi” 12 Şubat 2017 Pazar günü saat 10.00’da Kavlaklar Mahallesi altında ki Edremit Belediyesi Güre Deve Güreşi Arenası gerçekleştirilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu