EDREMİT BELEDİYE MECLİSİ’NDE ÖNEMLİ KARARLAR

Edremit Belediye Meclisi’nde 2016 yılın son toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı. Toplantıda yeni Devlet Hastanesi yeri ve ilçeye doğalgaz getirilmesi gibi önemli konular görüşüldü. 

Edremit Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapılan toplantıda 50 ana gündem ve önergelerle gündeme alınan 7 madde olmak üzere toplam 57 madde görüşülerek karara bağlandı. 4646 Sayılı Doğalgaz Piyasası Kanununun 4. Md.4.fıkrasının g bendi ve Doğalgaz ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 70. Md. uyarınca İlçeye Doğal Gaz Döşemesi hakkında riyaset makamına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.  

Nüfusu 20 binden fazla olan ilçelere doğalgaz verileceğini ve ilk etapta belirlenecek 500 konutluk pilot bölgelerde uygulanacağını kaydeden Başkan Kamil Saka, Körfez ilçelerinde Edremit, Burhaniye ve Ayvalık’ın dahil edileceğini belirterek Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun Balıkesir’de yetkilendirdiği firma ile ilgili işlemleri yürütmek üzere meclisten yetki aldıklarını ifade etti. 

Sağlık Bakanlığınca yaptırılacak yeni Devlet Hastanesi’nin, bakanlık tarafından belirlenen Zeytinli Mahallesi sınırları içerisinde, Zeytinli Çayı mevkiindeki taşınmazın Devlet Hastanesi yapımına yönelik olarak hazırlatılacak, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planın Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisine sunulması oy birliği ile kabul edildi.  

İmar ile ilgili konular İmar Komisyonu’na, diğer bazı gündem maddeleri de incelenmek üzere ilgili ihtisas komisyonlarına sevk edildi. Ayrıca komisyonlardan gelen raporlarda tek tek görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda görüşülen gündem maddelerinden sadece 4’ü oy çokluğu ile geri kalan 53 madde ise katılan üyelerin tamamının oy birliği ile kabul edildi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ilçeye Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılacak yeni Devlet Hastanesi’nin yeri konusunda yaptıkları girişimlerin sonuç verdiğini belirterek daha önce karar verilen Askeri Hastane’nin bulunduğu alandan vazgeçilerek Zeytinli Mahallesi’nde ki E-87 Karayolu kenarından ki alanın Hastane yeri olarak belirlendiğini belirterek, “5 yıllık görev süremiz içerisinde belki de en önemli kararımızı alıyoruz. Yeni Devlet Hastanesi konum ve ulaşım bakımından ilçemiz için en uygun yere yapılacak” dedi.  

Başkan Saka, “Meclisimizde aldığımız kararların Edremit’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Katılan tüm meclis üyesi arkadaşlarıma ve izleyici olarak salonda bulunan yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Toplantıda her ay olduğu gibi işaret dili tercümanı görev yaparken Edremit’te yayın yapan Zeytin Fm Radyosu’ndan da canlı yayın yapıldı.

cleardot |

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu