Edremit “12 Yıldız Şehri” oluyor

Edremit Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan “12 Yıldız Şehri” ödülüne aday oldu.  Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nı bu yıl ilk kez Edremit’te kutlayacaklarını ve Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden olan “12 Yıldız Şehri” olabilmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

AVRUPA’NIN YEREL YÖNETİMLERDE EN PRESTİJLİ ÖDÜLÜ

Edremit Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından verilen “12 Yıldız Şehri” ödülüne aday oldu. 9-12 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası ‘Yurttaş katılımı, danışma ve bağlılık; Gelişen bir yerel demokrasi için’ temalı bu seneki etkinlikler sonunda Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından Fransa’nın Strazburg kentindeyapılacak olan değerlendirme sonucunda “12 Yıldız Şehri” ödülü almaya hak kazanacak şehirler belirlenecek. Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında Edremit ilçesinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

 

GÜNEY MARMARA’DA İLK OLACAK

12 Yıldız Şehri ödülünü kazanarak Avrupa’nın marka kentleri arasına girmeyi hedefleyen, Edremit Belediyesi Güney Marmara’da bu unvana sahip ilk belediye olacak. Avrupa çapında büyük prestij sağlayan bu ödül, Edremit’e yeni stratejik işbirliği ve proje ortaklıklarının kapılarını açacak. “12 Yıldız Şehri” unvanı, yeni hibe kaynaklarının bulunmasına ve bu kaynakların daha etkin kullanılmasına da katkı sağlayacak.

 

EDREMİT’İ AVRUPA’YA TAŞIYACAĞIZ

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden olan “12 Yıldız Şehri” payesini, 47 ülkeden, yerel ve bölgesel yönetimlerin katılımıyla, Güney Marmara’dan kazanan ilk yerel yönetim olma hedefiyle, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (ELDW) etkinliklerine hazırlandıklarını açıkladı. Başkan Saka, bu anlamlı ödülü alarak Edremit’i Avrupa şehirleri arasına taşımayı hedeflediklerini belirterek “Edremitliler ile birlikte katılımcı, şeffaf, herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı çerçevesinde sürdürdüğümüz çalışmaların Avrupa Konseyi tarafından karşılık bulacağını umuyoruz. Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğümüz çalışmaları Avrupa vitrinine taşımak ve Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan “12 Yıldız Şehri” unvanını Güney Marmara’dan kazanan ilk şehir olmayı hedefliyoruz” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu