DÜNYA TURUNA ÇIKAN BİSİKLETLİ GEZGİN ÇİFT LÜLEBURGAZ’DA

Gezginlerin kervansarayı olarak nitelendirilen Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’nde (LYMBA) 2 gün konaklayan Fransız gezgin çift Pantxika Goyhetche ile Frederic Lollit, Lüleburgaz’a ve akademiye hayran kaldı.

KIRKLARELİ (İGFA) – Kurulduğu 2017 yılından bu yana dünyanın dört bir yanından binden fazla bisiklet tutkunu gezgini ağırlayan LYMBA’nın son misafirleri Fransız çift Frederic Lollit ile Pantxika Goyhetche oldu. Bisikletleriyle 5 Eylül tarihinde Fransa’dan dünya turuna çıkan çift, dünyanın çevresini tamamen dolaştıktan sonra turunu tamamlayacak. Bu sırada geçtiğimiz hafta Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye giriş yapan bisiklet tutkunu çiftin durağı LYMBA oldu. 

Ülkesi Fransa’da LYMBA tarzı bir tesis olmadığını kaydeden Fransız gezginler, Fransa’da LYMBA gibi tesis olsa bile ücretsiz olmasının mümkün olmadığını kaydetti. Gezgin çift, tesisin ücretsiz olmasının Fransa’da mümkün olmadığını belirterek, “Biz sanırım bu işi sizden öğrenmeliyiz” dedi. Sınırlar açık olduğu sürece dünyanın tamamını gezmek istediklerini belirten Frederic Lollit Lüleburgaz’ı diğer gezginlerden duyduklarını söyledi. Lollit, Lüleburgaz’a hayran kaldıklarını belirtti. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu